Német alkancellár a tőzsdei cégeknek: Foglalkoztassanak több menekültet!

2016. július 11. 19:03
Menekültek alkalmazását sürgeti a frankfurti tőzsde DAX-30 indexében szereplő vállalatoknál Sigmar Gabriel német alkancellár, gazdasági miniszter egy hétfőn kiszivárgott levél szerint.

A szociáldemokrata politikus a legnagyobb piaci tőkeértékű német részvénytársaságok igazgatótanácsi elnökeihez intézett levelében hírportálok beszámolói szerint kiemelte: az utóbbi napok hírei alapján az az érzés keletkezett, hogy a nagy cégek elkötelezettsége a menekültek alkalmazása iránt elmarad a középvállalati szektor elkötelezettségétől. Az ilyen hírek pedig visszavethetik azoknak a vállalatoknak az erőfeszítéseit, amelyek nagyon sokat tesznek a menekültek foglalkoztatásáért és integrációjáért.

A miniszter rámutatott, hogy sok kis és közepes méretű vállalkozás és gazdasági érdekképviselet igyekszik a menekülteknek hidat építeni a német munkaerőpiacra. Azonban a DAX-30 indexben jegyzett legnagyobb cégek, vagyis a német gazdaság zászlóshajói nélkül ez a híd nem teljes, írta az alkancellár, aki szerint a menekültek integrációja Németország legnagyobb feladata az ország újraegyesítése óta. S

igmar Gabriel a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap minapi beszámolójára utalt, amely szerint az indexben jegyzett cégeknél június elején 54 menekült jogállású munkavállaló dolgozott, és a 30 vállalat által menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből 500-at töltöttek be. A DAX-30 mutatóban jegyzett társaságok közé tartozik például az Adidas, a BMW, a Continental, a Daimler, a Deutsche Telekom és a Lufthansa.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Adidas még hagyján. Ruhaipar, kell az olcsó munkaerő. Viszont szerintem már rég nem gyártanak semmit az EU-ban, a ruhaipar termelői közt Mexikó, Algéria, Marokkó, meg persze a Távol Kelet országai szerepelnek. Talán még a Continental lehet az, aki képes munkát adni ezeknek.

De mi a fenét kezdjen egy BMW, egy Daimler, egy Deutsche Telekom egy leginkább semmihez nem értő arabbal?

"újraegyesítése óta. S

igmar Gabriel a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap"

Már majdnem megijedtem, hogy az SS-ek már a spájzba vannak. ;-)

Hazudsz geci. Már megint. Mint mindig.

"az utóbbi napok hírei alapján az az érzés keletkezett, hogy a nagy cégek elkötelezettsége a menekültek alkalmazása iránt elmarad a középvállalati szektor elkötelezettségétől. Az ilyen hírek pedig visszavethetik azoknak a vállalatoknak az erőfeszítéseit, amelyek nagyon sokat tesznek a menekültek foglalkoztatásáért és integrációjáért."
Hehe! Ha az én cégemet a tőzsdén jegyzik, akkor csakis migránst szeretnék foglalkoztatni, hogy Gyuri bá és mások jól kiröhögjenek.
Elmeorvost Európa MINDEN VEZETŐJÉNEK és MINDEN EGYES POLITIKUSÁNAK!!!!!!!!!

Meg annak is, aki bedől a hülye dumáknak.
Még az unokáink is meg fogják sínyleni ezt a bevándoroltatási találmányt.
Amelyik cégnek migráns kell, tartsa el és képeztesse őket, mert a profitot nem a népnek, hanem nekik fogják termelni. Ez lenne a kockázatvállalás magasiskolája . A politikusok meg tartsák el a saját vagyonukból azokat, akiket mi, a választóik nem kértünk!
Az UNIO Európa kuplerája és a balga népet a bolondok háza!
T May-nek igaza van, a Brexit az Brexit!
Várom a "Huxitet" !

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés