Érvénytelen szavazat az értelmetlen népszavazásra

2016. július 11. 12:13

Vágó Gábor
Falra ment a parlament
Ideje volna bemutatni a kormánynak, hogy nem lehet mindent megetetni velünk. Ezzel együtt megmutatni az ellenzéknek, hogy a sunnyogás az nem egy vonzó politikai magatartás.

„Amíg a nép félelemben él, addig sok mindent megtehet vele a kormánya. Jól tudják ezt a Fidesznél is, ezért próbálják folyamatosan magasan tartani a rettegési szintet. A rettegtetés tárgya tavaly óta a menekültek, és velük kapcsolatban az Európai Unió. Miközben akkora a munkaerőhiány a cégeknél, hogy a magyar gazdaságnak kétszázötvenezer vendégmunkásra van szüksége a növekedési ütem fenntartásához, aközben a kormány 1294 menekült befogadása ellen ágál, és 4,5 milliárdot költ el a népszavazási kampányra. (...)

Értelmetlen kérdésre nehéz értelmesen válaszolni. Véleményem szerint az értelmetlen népszavazásra csakis az érvénytelen szavazat lehet a megfelelő válasz. Ezzel nem járulunk hozzá a szavazás érvényességéhez, így nem legitimáljuk a kormányt. Illetve nem bújunk el otthon puffogni a fotelben, a kormányra bízva a döntést. Ha számottevően sokan szavazunk érvénytelenül, annak politikai ereje lesz. Ideje volna bemutatni a kormánynak, hogy nem lehet mindent megetetni velünk. Ezzel együtt megmutatni az ellenzéknek, hogy a sunnyogás az nem egy vonzó politikai magatartás. Nem lennék meglepve, ha a »Szavazz fasszal tavasszal« mozgalom mintájára »Szavazz ősszel pöccsel« mozgalom indulna be a kampányban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vissza van vonulva, ugye?

Ma regisztrált kb.
Ezek szándékos...................kinek mi tetszik a pontok helyén.

Ikszeljük ki. Én azt teszem.

Talán nem kellene ködösíteni, félrevezetni a polgárokat!

Magyarország esetében 1294 ember jutna abból a 120 ezer, Görögországba és Olaszországba érkezett emberből, akik az EU-ban telepednének le. Vagyis nem a teljes bevándorlókra vonatkozik. Ebből megállapítható az arányszám és kiszámolható egymillió és ötmillió EU-ba bevándoroltra is.

A népszavazási kérdésben nem erről a számról van szó, hanem az elvről. Arról az elvről, hogy az EU által előírtakat a magyar országgyűlésnek van joga elfogadni, vagy elutasítani. Másként fogalmazva; Az EU-nak nincs joga a kötelező kvótát előírni.

Aki ezt nem érti, vagy nem akarja érteni és tudatosan félremagyarázza, az alkalmatlan Magyarország, a magyar választók képviseletére.

"Nem lennék meglepve, ha a »Szavazz fasszal tavasszal« mozgalom mintájára »Szavazz ősszel pöccsel« mozgalom indulna be a kampányban.”

Ez pedig Vágó Gábor erkölcsi hozzáállását, erkölcsi színvonalát példázza. Amolyan liberális illuminált.

A migránsok a hírektől függetlenül jönnek.
Nem álprobléma.

Ez a közönséges bunkó mit akar az emberektől?
Nem vicces, csak szimplán közönséges.

Ezt a pamfletet nem is minősítem, önmagáért beszél.
Elmegyek szavazni, nemmel. Majd kíváncsi leszek arra, mit fog tenni Magyarország kormánya, ha a nemek felhatalmazást adnak neki.
Ha nem jól lép, levonom a következtetést.
Valahogy így, ha már helyzetbe hoznak.

Magyarországon van elég munkaerő, munka nincs sokaknak.
Mindenki, akinek migráns kell olcsóért, integrálja, taníttassa a saját pénzén!

Szóra sem érdemes hülyeség, amit idehánytál.
Máskor igyál szódabikarbonátot!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés