Egy másik Európa-bajnokságról

2016. július 13. 15:39

Szabó Dávid József
Mozgástér
Az októberi népszavazáson Magyarország polgárai hosszú idő után ismét az európai elitben focizó csapatukat segíthetik győzelemhez, elismeréshez, erősebb uniós érdekérvényesítéshez.

A foci-EB idején sem állt le az európai politika gépezete: az integráció mélyítését célzó progresszívak és a nemzeti szuverenitást őrző megfontoltak méterről méterre küzdenek a pályán bejátszható területekért. Az utóbbi csoportot erősítő Magyarország (és szövetségesei) a szeptemberi kvótanépszavazással a maguk javára billenthetik a pályát. (...)

Orbán Viktor az EU egyik legnagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező regnáló politikusa. Pontosan tudja, hogy ezen a pályán a topligás csapatokat csak akkor lehet megfogni, ha egyénileg minden játékos, egyben a csapat is a maximumot hozza ki magából. Ő maga több javaslattal, tervvel, felhívással szállt ringbe a magyar pozíció javítása érdekében. A sok tényező közül azonban mégiscsak a választópolgárok akarata a legfontosabb, mérkőzést eldönteni képes tényező.

Az októberi népszavazáson Magyarország polgárai hosszú idő után ismét az európai elitben focizó csapatukat segíthetik győzelemhez, elismeréshez, erősebb uniós érdekérvényesítéshez. Az európai politikai csatateret elnézve pedig ezúttal inkább az ellenfeleink lába remeghet.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés