Annyian, mint még soha

2016. július 18. 9:41

Jasper von Altenbockum
Frankfurter Allgemeine Zeitung
Ha a 2015-ben a balkáni útvonalon keresztül Németországba érkezett migránsokat és menekülteket nem számítjuk bele a statisztikába, a ki- és bevándorlás szaldója nulla körüli.

„Annyian, mint még soha: ez minden, csak nem meglepetés. Senki nem fog azon csodálkozni, hogy tavaly olyan mértékben nőtt a hazánkba irányuló bevándorlás, hogy ilyet Németország még soha nem élt át eddig. Csodálkozni már csak azért sem szabad senkinek, mert a német közélet szereplői évek óta kórusban hangoztatják, hogy Németországnak annyi bevándorlóra van szüksége, mint eddig még soha.

A meglepetés egészen máshol rejlik. Ha a 2015-ben a balkáni útvonalon keresztül Németországba érkezett migránsokat és menekülteket nem számítjuk bele a statisztikába, a ki- és bevándorlás szaldója a nulla körül lesz. Még így is kevesen jöttek volna?

Dehogyis. Ezt a kérdést csak az teszi fel, aki valami egészen mást képzelt el bevándorlási ország címke alatt. Ha ugyanis ezt tartalommal töltjük meg, akkor abból az következik, hogy Németország a kívánt formában csak akkor tud továbbélni, ha és amennyiben lesz bevándorlás. A kívánt forma bevándorlást is kíván, itt azonban már megoszlanak a vélemények.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem számítjuk a költségeket, a cégem nyereséges.

Ezek tényleg megőrültek.

a frankót jól kicserélték gagyira

BRAVÓ!!!

nem melleseg, az a távozó 1 millió mennyit fizetett BE és az érkező 2 mennyit szed KI a kasszából???

nem bonyolult felfogni hogy cumi van nekik

:DD

"a döntő többsége már évtizedek óta európai"

:D

„Senki sem hiszi, hogy egy japán vagy indiai gyerek angol, csak azért mert Angliában született. Ugyanez vonatkozik a zsidókra is.”
(Jewish World, London, 1915. szeptember 22.)

"Németország a kívánt formában csak akkor tud továbbélni, ha és amennyiben lesz bevándorlás. A kívánt forma bevándorlást is kíván, itt azonban már megoszlanak a vélemények.”

Mondjuk, nálunk a család nagyon jól tud együttműködni, ezért tartjuk azt a konzervatív felfogást, hogy a családunk nem a szomszédunk, és nem a társadalom egésze.
Viszont: Mindenkivel együtt tudunk működni , aki ugyanígy fogja fel, vagyis tudja, hogy ha átmenetileg csökken a család létszáma, akkor sem fogunk Afrika szaladni és tömegével bevándoroltatni embereket, akiket majd a szomszédaink és polgártársaink mellé költöztetünk, abban a reményben, hogy jó, dolgos polgárokat fognak integrálni a saját pénzükön, a mi vállalkozásunkhoz.

Faék egyszerű lenne minden, ha ez a bevándoroltatás a munkaerő-szükségletről szólna. Akkor nem szinte kizárólag fiatal , életerős harcosokat vándoroltatnának.

Azok az államok ahol munkáskézre van szükség, toborzóirodákat szoktak nyitni ott, ahonnan munkásokat akarnak toborozni. Ezeket normális szelekcióvizsgálatnak (állásinterjú, stb.) vetik alá. A felvetteket nem eresztik neki a határnak, hanem repülőjegyet esetleg költözési segítséget adnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés