Ezt nektek!

2016. július 18. 21:00

Kőszeg Ferenc
Népszabadság
Nem tudom, a társadalom tart-e már itt. De aki itt tart, az üzenhet Orbánnak bojkottal, kitöltetlen vagy zsebre vágott szavazólappal. Mindegyik változatnak ugyanaz a jelentése: Ezt nektek!

„A bojkott alternatívájaként nem jó megoldás Fodor Gábor ajánlata, hogy szavazzunk igennel. A hazug kérdés így hangzik: »Akar­ja-e, hogy az Európai Unió az Ország­gyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?« Erre azt válaszolnám Arany János nyomán: akarja a fene. De védelmet kívánok nyújtani a menekülőknek, kiknek az élete és szabadsága veszélyben forog. Erre kötelez a genfi egyezmény és azoknak a hozzátartozóimnak, barátaimnak az emléke, sorsa, akik 1938-ban a nácik elől, 1956-ban a szovjet megszállás, a forradalom brutális megtorlása elől menekültek külföldre, és találtak védelmet, otthont a nyugati világban. Nem szeretnék arra gondolni, hogy az orbáni mentalitás alapján a nyugati hatóságok Király Bélát vagy Pongrátz Gergelyt kitoloncolták volna országukból, kiszolgáltatva őket Nagy Imre és Mansfeld Péter gyilkosainak.

Aki elszánja magát erre, maradjon otthon, én is ezt teszem. De nekem már nincs sok kockáztatnivalóm. Viszont aki tart a következményektől, de semmi módon nem akarja támogatni Orbán idegengyűlöletre uszító, szégyenletes népszavazását, adjon le érvénytelen szavazatot: ne X-elje be se az igent, se a nemet, esetleg vágja zsebre a szavazólapot. Az 1985-ös választást értékelve az engedély nélkül megjelenő Beszélő így írt: »…a legkülönbözőbb társadalmi körökhöz tartozó emberek dicsekszenek, hogy nem mentek szavazni, egész munkahelyi kollektívák derítették ki boldogan, hogy egyikük sem volt, és a be nem dobott szavazócédulák gyűjtése – ifjúsági divattá lett. Úgy látszik, a mértéktelen választási propaganda túlpörgött, a társadalomnak egyszerűen elege lett belőle, és évtizedek szavazási rutinja után az emberek úgy érezték, ha nekik ennyire fontos a választás, a véleményünket viszont semmibe veszik, akkor mi is megmutatjuk: Ezt nektek!«

Nem tudom, a társadalom tart-e már itt. De aki itt tart, az üzenhet Orbánnak bojkottal, kitöltetlen vagy zsebre vágott szavazólappal. Mindegyik változatnak ugyanaz a jelentése: Ezt nektek!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval az 1956-os magyar menekültek ugyanaz a kategória és ugyanaz a problémakör, mint ez a mai posztmodern megélhetési népvándorlás Afrikából, a Közel-Keletről és Dél-Ázsiából Európába...

Ezt neked, Kőszeg!

Az 1985-ös választáson a részvételi arány 94,02 % volt.

Ez nem igazolja a Beszélő állítását.

"A Magyar Helsinki Bizottság jogvédő szervezet egyik alapítója, 1994-től ügyvezető igazgatója volt."

Ajjaj! Párhuzamos sors a párhuzamos éterben.

Genfi egyezmény, holokauszt túlélés. Témánál vagyunk.

Őszintén szólva nem irigylem az ellenzéket. Mintha nem értenék ezt az új korszakot, aminek egyébként még csak a legelején vagyunk. Erre jön a holokauszt, meg a genfi egyezmény. Ez a témakör manapság retrográdnak számít.

Csak az pofázzon, aki szavaz. Ha nem szavazol,
elveszted a lamentálás jogát.

Nem szánalmas ez, jól ment neki mindig. Ha sikerül megakadályozni az okt. 2-ai népszavazás érvényességét, nem kis elismeréssel lesznek jutalmazva. Sokan lesik árgus szemmel és nagy-nagy vágyakozással, kívülről, h. sikerüljön nekik.

Ez vizsga lesz a magyar nemzet számára, sikerülhet-e ismét hülyét csinálni magából általánosságban, az országból meg kiszolgáltatott földönfutók lakhelyét.

Kőszeg aljas és fogalmatlan. Emlékszem a 40 magyar(?) díszpinty értelmiségire, akik nyílt levélben köszönték meg az országból gyilkosság és megrontás vádja elől "menekülő" zámolyi romák befogadását a francia elnöknek.

Leszerepeltek ezek már minden megmozdulásokkal évtizedek óta.

Kőszeg Ferenc történelemértékelése egészen figyelemre méltó. A leírtak szerint a Párizsban, Brüsszelben vagy Nizzában európaiakat gyilkoló migránsok (mindegy, hányadgenereciósok) történelmi párhuzama Pongrácz Gergely vagy Király Béla...

Elképesztő!!! És ez az ember egy úgynevezett értelmiségi... Méghozzá az arra oly fennhéjázóan büszke belpesti változatból.

Hogy mi illik egy doktornak, ő azt nem tudhatja, diplomáját a Telekin vette, azóta ment el az esze, bírónak képzeli magát, osztogatja az X-eket, noha senki sem bízta meg vele.És biztos benne, egy terrorista százat is megölhet, de ő soha nem lesz benne, Allah az őrültek védelmezője.

"Kedves Feri" sose fog téged megérteni, túl logikus és tiszta amiről beszélsz. Ez "nem ér fel" hozzájuk!

A szavazásra el nem menés a közömbösök állásfoglalása.
Hogy véded meg akkor a magyar nőket? Gondolkodtál már ezen? És most gondold ezt tovább! Ne Orbánban, bennünk, bennem gondolkodj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés