Tömegverekedés volt a kiskunhalasi befogadó központban

2016. július 18. 11:18
Migránsok csaptak össze vasárnap este a Kiskunhalasi befogadó központban. Először csak puszta kézzel, később viszont letört bútorlábakkal is egymásnak estek. Kilencen sérültek meg, közülük nyolc embert vittek kórházba.

Tömegverekedés volt migránsok között vasárnap este a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfő reggel az MTI-vel.

Bakondi György elmondta: az őrzött menekülttáborban este 8 óra körül mintegy húsz migráns – köztük algériaiak, szírek, pakisztániak és két mongol - verekedett össze. Először csak puszta kézzel, később viszont letört bútorlábakkal is egymásnak estek. A biztonsági őrök beavatkozására kimentek az udvarra, ahol mintegy kétszázan csatlakoztak a cselekményekhez. 

A rendőrök beavatkozásának eredményeként a késő esti órákra helyreállt a rend a központban.

Kilencen sérültek meg, közülük nyolc embert vittek kórházba: valamennyien nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. 

Vizsgálják, hogy pontosan milyen okból tört ki a verekedés, ki kezdeményezte. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást - mondta Bakondi György.

A kiskunhalasi befogadóközpontban az elmúlt hetekben több alkalommal történt valamilyen atrocitás migránsok között, de valamennyi esetben rövid idő alatt sikerült helyreállítani a rendet. Bakondi György azt mondta: a kiskunhalasi központban megfelelő létszámú az őrszemélyzet, szükség esetén a rendőrök is segítenek, ahogy vasárnap is, amikor csaknem kétszáz rendőr segített a központ rendjének helyreállításában - mondta a belbiztonsági főtanácsadó.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kamionsofőröknél elszakadt a cérna....

Ezeket a "befogadó táborokat" szerintem nem olyannak kellene kialakítani, mint valami nyaralót, hanem mint egy börtönt. Egyrészt már az, hogy kvázi rács mögé jutnak, ha átlógnak a határon, eléggé elrettentő erejű lenne, másrészt meg láthatóan egymást is folyton baszogatják.

"Az eddigi adatok szerint a szilveszteri támadások többsége szexuális kényszerítésnek minősülő molesztálás, és ugyan vannak áldozatok, akik azért tettek feljelentést, mert a támadók ujjal behatoltak valamely testnyílásukba, ami már nemi erőszaknak számít, de úgynevezett „befejezett erőszakos közösülésről” eddig nem készült feljegyzés. Most igen."

Az egyik áldozat állapotos maradt, de később kiderült, hogy őt a szél porozta be. Szilveszterkor.

Egyébként kedvelem Endy Vajnát, a legnagyobb magyar adófizetőt is.

"....és két mongol."

Tavaly volt egy Bangladesből is. Afrika után lassan fél Ázsia is megindul.

Unatkoznak a fiúk ott a táborban, kéne nekik találni valami hasznos elfoglaltságot.

Majd Merkel mutti megint telesírja a világsajtót, hogy nálunk rosszul bánnak a migránsokkal.

Ja érdekes elméltre bukkantam, arról hogy miért a németekhez mennek a bevándorlók. Az elmélet szerint a muszlim országok anyagi kifosztása után a pénzük német bankokban kerültek, így oda mennek ahol szerintük a pénzük van. Érdekes.

Azon elgondolkodtam, hogy miért is kell minden tagállamba betelepíteni az ifjú titánokat, miközben ezerrel gyakorolnak Ukrajnától Ankaráig?

Én meg a két szememmel láttam, hogy egy, mindenki által ismert szocialista politikus kigúvadt szemmel követett egy általam is csinosnak tartott, szép nőt.
No, most akkor: Mi következik ebből?
Talán annyi, hogy lóbáló nem szereti a csinos nőket. :D

Mindennek oka és okozója van.
Vagy az a qrva internet volt lassú, vagy elmaradt a simogatás, mert a simogató hölgyeknek más dolguk akadt, rákapcsoltak a népszavazás elleni buzdításra.

Ok nélkül semmi sem történik még Kiskunhalason sem.

Eun kívül kell egy hot spotot felállítani és oda visszatoloncolni őket, hogy ott várják meg az eljárások végét. Ott akár nyitva is hagyhatják a kaput.

Nevetni fogsz, de a nyugdíjpénztárt, az anya és újszülött védelmet illv. a balesetbiztosítást Mussolini találta fel az 1020- ad években. Ja, és ki ne hagyjam az állatvédelmet sem. A mezőgazdaságot és a légi közlekedést a quasi nulláról építette újjá. A fasiszta az.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés