Ballib hazafiság

2016. július 18. 19:52

Ugró Miklós
Magyar Nemzet
A büntetés módjáról és mértékéről még nem határoztak az illetékesek, jellemző, hogy a magyar baloldal így látatlanban is áldását adta rá.

„Még van két és fél hónap a kvótaellenes népszavazásig, de néhány kiváltságos honfitársunk már túl van a voksoláson. Sürgős volt nekik, hogy újfent megmutassák, mennyire utálják a jelenlegi kormányzó erőt, ami szívük joga, szóra sem lenne érdemes, de hitet tettek arról is, hogy továbbra is töretlenül és elvtelenül szolgálják Brüsszelt, és a hazánknak okozott súlyos károk árán is bizonyították, hogy hűséges talp- és egyéb nyalói Európa ballib felforgatóinak. Az Európai Parlament magyar állampolgárságú, baloldali képviselői megszavazták azt a javaslatot, amely pénzbüntetéssel sújtaná azokat az országokat, amelyek nem teljesítik az EP menekültügyben rájuk rótt diktátumait. A büntetés módjáról és mértékéről még nem határoztak az illetékesek, jellemző, hogy a magyar baloldal így látatlanban is áldását adta rá. Bár nem voltak teljesen tájékozatlanok, mert az Európai Bizottság már korábban közzétett kósza tervezeteket a migránsok elosztásáról és a befogadásukat mély tisztelettel visszautasító országok szankcionálásáról. Ez utóbbi szerint fejenként 250 ezer eurót fizetne az az állam, amelyik sajgó lélekkel ugyan, de lemond a bevándorlók tömegének letelepítéséről.

Ez a 250 ezer euró (80 millió forint) egy magyar dolgozó 40 évi nettó átlagfizetése, kicsit sok egy migráns távol tartásáért. A módszer a maffiára emlékeztet, mely szervezet védelmi pénzt szed azért, hogy ne zúzzák ripityára az üzletünket. Az EU azért szed pénzt, hogy a migránsok ne dúlják szét az országot, csak éppen a maffia lényegesen méltányosabb összeget követel. (Megjegyzendő, hogy az EU-s tarifa nyolc és félszerese a letelepedési kötvény kamatának, amit viszont azért fizetünk, hogy valaki bevándoroljon hozzánk. Az ügy bűzlik a korrupciótól és más gazemberségektől, nem véletlen, hogy az unió ebbe nem szól bele.) Mindenesetre ha fizetnünk kellett volna minden egyes migránsért, aki tavaly óta keresztülcsörtetett az országon, a GDP nagyobb részére nem lenne gondja a pénzügyminiszternek. Mint említettük, ez a rendelkezés csak tervezet, de jellemző módon ilyeneken törik a fejüket az EU bürokratái. A baloldali magyar »hazafiak« pedig biankó megszavazzák. Lelkük mélyén ők is sejdíthetik, hogy aljasságot – de minimum hülyeséget – műveltek, mert bősz magyarázkodásba kezdtek. Szolidárisnak kell lennünk – mondják. Miért kellene? Hogy a gazdag Nyugat a kontónkra sakkozhassék a migránsokkal. Ha érdekük fűződik a befogadásukhoz, akkor zsebeljék be a hasznot, minket hagyjanak békén. Ha terhet jelentenek nekik a migránsok, ne rajtunk kérjék számon a nyomulásukat, s végképp ne ők döntsék el, hogy nekünk mit kell tennünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nocsak. Simicskának ezzel a megszólalásával egyetértek.

Igen, az a picike nekem is bántotta a szememet, de alapvetően egyetértek.

Muszáj volt beletenni, hiszen a cikk nagy kicsengése az, hogy Simicska a migránspolitikában egyetért Orbán Viktorral.

Én nem olvasom, mert nálam X-e van:-))))

A magyar ballibnek hamarosan át kell értékelnie az álláspontját migráns ügyben. Elég Hollande tegnapi megszólalásait figyelnie, az állandó terrorveszélyről és az önkéntesek behívásáról.
Magyar ballib hallgat ezekben a témákban. Egyenlőre. Azt a módot keresik, hogyan jöhetnének ki a legkisebb arcvesztés nélkül a témából. Nem fog sikerülni nekik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés