Jönnek, hogy elfoglalják Európát

2016. július 20. 12:27

Márfi Gyula
Magyar Hírlap
Lehet, hogy én tévedek, de ezernégyszáz év tanulságai alapján nem tartom valószínűnek, hogy lehetséges őket integrálni. A multikulturalizmusnak éppen az a gyengéje, hogy mi befogadnánk őket, de ők nem fogadnak el minket. Interjú.

Komolyan úgy gondolja, hogy a több száz kilométert akár a gyermekeikkel megtevők is el akarják foglalni a kontinenst?

Biztosnak tartom, hogy van egy ilyen küldetésük is, persze, nem csak ezért jönnek. Háborúk és környezeti katasztrófák mindig voltak, de hogy most ekkora nyomás van Európán, az nem lehet véletlen, szerepet játszhat benne ez a hódítási szándék. Ezért támogatják őket az arab bankok. Katarba vagy az Egyesült Emírségekbe nem engedik be őket, de adnak nekik pénzt, buzdítva őket, vándoroljanak hozzánk. A migrációnak ugyanis nem csupán okai, de céljai is vannak. Ilyen Európa, illetve az euró destabilizálása, amiben meg az Egyesült Államoktól számíthatnak támogatásra. A harmadik cél pedig a munkaerő­hiány orvoslása egyes uniós tagállamokban, a nagyvállalkozóknak szükségük van olcsó munkaerőre, vagyis modern rabszolgákra.

Ferenc pápa, a katolikus egyház feje mégis azt mondta a minap, hogy az elküldött migránsban ott lehet Krisztus. Nincs ellentmondás?

Jézus azt mondta, legyetek szelídek, mint a galambok, de azt is: legyetek okosak, mint a kígyók! Attól még, hogy szeretjük a farkasokat, hiszen ők is Isten teremtményei, nem engedjük be őket a bárányok közé, még ha báránybőrben is érkeznek. A Szentatyának egyébként azért sem érdemes keményen fogalmaznia, mert akkor a Közel-Keleten élő keresztényeken állhatnak bosszút a muszlimok, az eddiginél is durvábban. Ferenc pápa ráadásul nyilván jobban ismeri azokat a muszlimokat, akikkel Dél-Amerikában találkozott, s akikkel együtt imádkozhatott a katolikus templomokban. De akik most jönnek, nem tesznek ilyet, muszlim és muszlim között is lehet különbség. Meg kell ismerni az iszlámot, hogy érdemben tudjunk nyilatkozni. Fontos az is, hogy míg a zsidó-keresztény hagyomány a bosszútól és a harctól a békés, megbocsájtó magatartás felé vezet –, hiszen Jézus már arra hív minket, szeressük az ellenséget is –, addig a muzulmánoknál ilyen nem létezik. Szakértők szerint a Mekkában keletkezett Korán-fejezetekben, azaz a szúrákban Allah még úgy szerepel, mint irgalmas isten, a medinaiakban azonban inkább bosszúálló, ott már több az antiszemita kijelentés, mint Hitler »Mein Kampf«-jában. Náluk még van olyan, hogy szent gyűlölet. Vagyis a folyamat fordított. Máig élő, érzékletes példa: a házasságtörésért halál jár, nyilvánosan kivégzik, aki ilyet tesz.

Sokan éppen a muszlim radikalizmus, az ilyen szabályok elől menekülnek Európába.

Nem hiszek benne, hogy emiatt menekülnének. Hiszen ezt tanulják, ebben nőnek fel. A háború persze más, az lehet oka az elvándorlásuknak. Ugyanakkor a gyermekek, akik velük jönnek, sokszor nem is a sajátjaik, csak tolják őket maguk előtt, hogy sajnálatot ébresszenek, aztán otthagyják a szerencsétleneket, vagy éppen átdobják a határkerítésen. Még egyszer mondom: tudnunk kell, hogy mások, mint mi, s ha ezt nem vesszük figyelembe, rossz döntéseket hozhatunk. Lehet, hogy én tévedek, de ezernégyszáz év tanulságai alapján nem tartom valószínűnek, hogy lehetséges őket integrálni. A multikulturalizmusnak éppen az a gyengéje, hogy mi befogadnánk őket, de ők nem fogadnak el minket. Saját képükre és hasonlatosságukra akarnak alakítani bennünket. Még azok is, akik menekültként érkeznek. Nem tisztelik, hanem megvetik a másságot, azaz minket, sőt egyfajta felsőbbrendűségi tudat van bennük. És még valami. Az iszlám nem csak vallás, hanem totalitárius politikai rendszer, ahogy azt az iráni Homeini ajatollah is megmondta már.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Tóra mit mond minderről?

Egyértelmű, világos állásfoglalás. Jó lenne ha a magyarországi egyházi vezetők követnék a példáját, benne a zsidó egyház reprezentánsaival. Várom Köves Slomo állásfoglalását is.

A zsidó-keresztény párbeszéd nagyon fontos, meg kell őrizni Európa zsidó-keresztény gyökereit.

S fontos volna, hogy Németh Sándor ennek szellemében hangolja a nyíltan iszlám barát Klubrádiót és az ATV-t is.

Abszolút, már régóta egyenesen fogalmaz a kérdéskörben az érsek úr.
Kap is ezért hideget-meleget a hiszterolibektől... gondolom ezért az interjúért is fog.

"száz év tanulságai alapján nem tartom valószínűnek, hogy lehetséges a szélsõjobbot integrálni. "
Arra gondolsz, hogy a "az egyenlõ jogokért kiállók, a békésen egymásmellett élõk, azaz mink" bárkit, bármikor lehugyozhassanak, integráció jelszó alatt?

"A multikulturalizmusnak éppen az a gyengéje, hogy mi befogadnánk őket, de ők nem fogadnak el minket. "
Igen, és az, de az nagyon, hogy a multikulti létrejöttében és uralmi helyzetbe jutásában a róm. kat. egyházunk is mélyen részes, Püspök úr.
A magyarság magára hagyásában a magyar egyház még "bónuszként" elégtelenre vizsgázott.
Sehol a térségben az egyháza nem hagyta úgy magára a népét, - ha úgy tetszik, nem árulta el, - mint a Magyar Róm. Kat. Egyház.
Amiből következik az elkerülhetetlen fogyás, pusztulás, végül: megsemmisülés.
Egyszerűen nincs harcmodoruk.
A kérdés:
1. tudják-e, miről beszélek a harcmodorral?
2. tudják, de - valamilyen okból - nem merik?
Így kimondható, hogy a magyarság egyik legnagyobb ellensége maga az egyháza?
Kérdezem, hithű katolikusként.

A MKE kezdhetné ezzel, minden mise után:

"KRANTZ S. GROVER (1931-2002) amerikai antropológus:

"A magyarországi magyar nyelv ősisége ugyanilyen meglepő lehet… átmeneti kőkori nyelvnek tartom, mely megelőzi az újkőkor kezdetét… a magyar az összes helyben maradó európai nyelvek közül gyakorlatilag a legrégibb..."

(Grover Krantz: Az európai nyelvek földrajzi kialakulása, Bp. 2000, Imre Kálmán fordítása)"

Csak, hogy tudjuk, miről, mivel beszélünk.
És lehetne folytatni Szt. István törvényeivel, Szt. Lászlóval, az Aranybulla ismertetésével stb.
Csak, hogy tudjuk, kik vagyunk, amikor ma beszélünk...

"Az Egyház csak befogadja azokat, akik alázatos szívűek."
Akkor a jézusi példabeszéd "a pásztor otthagyja a kilencvenkilenc igazat az eltévedt egy miatt" - tévedés, finoman szólva?
Ezt akarod mondani?

Most nem az a lényeg, hogy egyes ember mit tud, hanem az:
miért vadult, miért butult el a nyáj?

Szerintem az alázatos szív nem zárja ki, hogy kígyóként harcoljunk azok ellen, akik Krisztusunk szellemét sározzák, gyalázzák, lejáratják, főként a fiatalság előtt.
Abban, hogy a fiatalok között annyi a kisiklott, torz életet élő, az egyháznak a felelőssége megkérdőjelezhetetlen.
Ebben az értelemben: a Sátán bűntársai (vagyunk) mindannyian, ki-ki lehetősége, kötelessége szerint.

Ha nő vagy, lányom, sajnállak.
De sohasem késő...
Ha férfi vagy, neked reszeltek.
Bár azt mondják, soha ne mondd, hogy...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés