Orbán egy sötét vidéken

2016. július 20. 7:21

Veress Jenő
Népszava
Egy német fellebbviteli bíróság rendszerszintű hiányosságokra hivatkozva, precedensértékűn megtiltotta egy menedékkérő átadását Magyarországnak.

„Egy német fellebbviteli bíróság rendszerszintű hiányosságokra hivatkozva, precedensértékűn megtiltotta egy menedékkérő átadását Magyarországnak. Egy szíriai férfi ügyében döntöttek így, aki 2014-ben érkezett Németországba hazánkon keresztül, és menedékkérelmet nyújtott be.

Magyarország a dublini mechanizmus keretében vállalta, hogy átveszi az illetőt és lefolytatja a menekültügyi eljárást, ezért elrendelték kitoloncolását Magyarországra. A bírósági döntés értelmében viszont az idegenrendészeti őrizet magyarországi rendszerét nemcsak ma, hanem már 2014-ben annyira komoly hiányosságok jellemezték, hogy a felperest nem lehetett volna kitenni a menekültügyi eljárásnak, mert annak »jelentős kockázata«fenyegette volna, hogy önkényesen őrizetbe veszik, és nem tud hatékonyan védekezni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igaz, hogy a bíróság indoklása hazugságra épül, de mi profitálunk belőle:-)))) ez az első ilyen eset:-)))

"Ahány ház annyi szokás."

Veress: " A bírósági döntés értelmében viszont az idegenrendészeti őrizet magyarországi rendszerét nemcsak ma, hanem már 2014-ben annyira komoly hiányosságok jellemezték,"

MNO: "Mindennek alapján megállapítható, hogy a felperesnek a menedékjog iránti kérelem magyarországi benyújtása esetén nagy valószínűséggel azzal kellett volna számolnia, hogy „embertelen, illetve megalázó” bánásmódban lesz része. Ezért ügyében Németország az illetékes, akkor is, ha a magyarországi körülmények időközben esetleg javultak – áll a VGH közleményében, amely szerint a BAMF panaszt tehet a fellebbezés elutasítása miatt."

Ma ülésezik az árnyék országgyűlés

„A rendkívüli ülést Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselő kezdeményezte és azt MSZP-s, jobbikos, LMP-s és független képviselők is támogatták.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor azt közölte: a Fidesz nem vesz részt "ebben az ellenzéki cirkuszban". Képviselőcsoportjukból csupán egy képviselő lesz jelen az ülésteremben, mivel úgy gondolják, semmilyen olyan új körülmény nem merült fel, amely indokolná a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló törvény visszavonását. Mivel a határozatképességhez az országgyűlési képviselők több mint felének jelenlétére van szükség, a Ház várhatóan határozatképtelen lesz, és a napirend előtti felszólalások után berekesztik majd ülést.”

Majd csak belátják ezt az osztrákok is:-)))

Egészen biztos, hogy minden eu-s törvényt betartottunk, viszont tény, hogy nem simogattuk őket.

Sose tudom eldönteni, hogy ott a Népszavánál csak játsszák a hülyét, vagy tényleg ennyire....

Igen. De a jogvédők fordítva ülnek a lovon! Ők azt hiszik, hogy a jogsértőknek kell a jogait védeni. Ez van. Fejtetőre állított világ!

Fogadd örökbe, Jenőke!
Ha pár év múlva jelentkezel, hogy integráltad, kapsz egy hangszórót.
Sok eszed nem lehet, ha nem jöttél rá, hogy a magas segélyke miatt fellebbezett a migráns úr.

Tényleg! Ez miért nem jutott eszembe?

Végre egy számunkra kedvező német bírósági döntés!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés