Migráncsok lakják

2016. július 23. 13:51

Megyesi Gusztáv
Népszabdság
A honi hatóságok és a közvélemény utálatkapacitása is véges, nem tud egyszerre egynél több társadalmi réteget ugyanazzal az intenzitással megvetni és gyűlölni.

„Migránsok és hajléktalanok verekedtek össze a franciaországi Caenban – jelentette az AFP hírügynökség, az összetűzés során egy szomáliai férfit meg is öltek, holttestére egy csatornában leltek rá. A városi ügyész elmondta, hogy már hetek óta tart a háború, s nem is várható, hogy véget ér, a migránsok és a hajléktalanok ugyanis egymás mellett élnek a Victor Hugo csatorna partján. (...)

Mi több, a környék lakói is hirtelen megértők lettek velük szemben, elvégre mégiscsak a mi hajléktalanjaink, s egyáltalán: ne idegenek szemeteljenek a mi közterünkön, s piszkítsanak a bokraink tövébe, mintha az nem volna mindegy. Ez más oldalról nézve viszont igen reménykeltő, mert azt mutatja, hogy a honi hatóságok és a közvélemény utálatkapacitása is véges, nem tud egyszerre egynél több társadalmi réteget ugyanazzal az intenzitással megvetni és gyűlölni.

Hanem mi lesz később? A kérdés nemcsak azért időszerű, mert a magyarok miniszterelnökét ismerve még az is elképzelhető, hogy hirtelen irányváltással, jól felfogott érdektől vezérelve kompromisszumot köt az unióval, és nagy kegyesen beenged az országba hatszáz migránst mintegy kvótaszerűen, a kvóta szót, persze, még véletlenül se kiejtve a száján, ám most nem erre gondoltunk. Hanem, hogy újabb konfliktusforrások adódhatnak. Most már hetente jelennek meg olyan hírek, hogy a Magyarországon dolgozó különféle külföldi vállalkozások százával hoznak be Mexikóból, Ukrajnából, Oroszországból vendégmunkásokat, mert itthon már nem találni szakképzett munkaerőt. Legutóbb Nógrádban egy gyártulajdonos nepáli vendégmunkásokat ígért, ami jelenleg még kuriózumnak számít, viszont a gyáriparosok szövetsége már 250 ezer külföldi szakmunkás behozatalát kéri a kormánytól, és a hozzáértők szerint a folyamat megállíthatatlan.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Senkit nem vetünk meg , senkit nem gyűlölünk . Egyszerűen van kritikai érzékünk a liberális dogmákkal szemben .

A szezont a fazonnal keverni nem ildomos.

Az első mondat után vártam, hogyan lesz a franciák történetéből Orbánozás:-))))
Szokott módon lett:-)))) ezzel kelnek, ezzel fekszenek.

Szerzőnk már innen ért a témához:

"Az osztályellenség gyűlölete azért fontos, mert nem lehetséges népednek és a kommunizmusnak jó harcosává válnod, ha nem tudod, hogyan küzdj az ellenségek ellen."
(Pravda, 1963 június 29, N. Sz. Hruscsov: "A marxizmus-leninizmus mint a jelképünk és a fegyverünk".)

Az utálatkapacitásom valóban véges, de a magyar ballib az első helyen van:-)))))))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés