„A menekültek ugyanakkora terrorveszélyt jelentenek, mint bárki más”

2016. július 25. 16:27
Nem nagyobb és nem kisebb a terrorveszély a menekültek körében mint a lakosság más csoportjaiban – jelentette ki Ulrike Demmer német helyettes kormányszóvivő a vasárnapi, migránsok által elkövetett reutlingeni és ansbachi támadásokkal kapcsolatban. De Maiziére belügyminiszter hangsúlyozta: az ansbachi robbantás és a reutlingeni támadás elkövetőjét is alapos biztonsági ellenőrzés alá vették érkezésükkor és nem találtak terrorista kapcsolatokra utaló jeleket.

A menekültek körében nem nagyobb és nem kisebb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban – mondta Ulrike Demmer német helyettes kormányszóvivő hétfőn Berlinben az előző napi reutlingeni és ansbachi támadással kapcsolatban. Ulrike Demmer a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy Angela Merkel kancellár és a kormány gyászolja a Reutlingenben meggyilkolt asszonyt és együtt érez a két támadás sebesültjeivel. A kancellár ugyan Brandenburg tartományban lévő nyaralójában tartózkodik, de „állandó szolgálatban van” és folyamatosan tájékoztatják a támadások ügyében indult eljárások fejleményeiről – tette hozzá.

A reutlingeni támadásról Demmer elmondta, hogy nincs szó „állambiztonságot fenyegető bűncselekményről”, vagyis a hatóságok nem terrorcselekményként sorolják be az esetet. Az ansbachi támadás hátteréről még nem lehet tudni részleteket, bár a bajor tartományi belügyminiszter abbéli véleményének adott hangot, hogy tipikus terrorista öngyilkos merényletről van szó.

„Az utóbbi hónapok terrorcselekményeit többnyire nem menekültek követték el”

Arra a kérdésre, hogy a két bűncselekmény miként befolyásolhatja a kormány menekültpolitikájának lakossági megítélését, Ulrike Demmer azt mondta, hogy be kell várni a vizsgálatok részletes eredményeit, és hangsúlyozta: az utóbbi hónapok terrorcselekményeit többnyire nem menekültek követték el, és ez a tény egybevág azokkal az aktuális vizsgálatokkal, amelyek szerint a menekültek nem jelentenek nagyobb vagy kisebb terrorveszélyt, mint a lakosság más csoportjai.

Hasonlóan fogalmazott Thomas de Maiziére szövetségi belügyminiszter is a Berliner Morgenpost című lapban hétfőn ismertetett nyilatkozatában, amelyben hangsúlyozta, hogy nem lenne helyes a menekültek általánosító, kollektív meggyanúsítása. Jelenleg 59 esetben folytatnak nyomozást annak gyanújával, hogy menekülteknek közük lehet „terrorista struktúrákhoz”, holott sok százezres nagyságrendben érkeztek menekültek az országba – mondta a belügyminiszter.

Ellenőrizték a reutlingeni és ansbachi merénylőket, nem voltak terrorista kapcsolataik

De Maiziére hétfőn sajtótájékoztatót is tartott Berlinben, ahol arról beszélt: nem lehet kizárni, hogy az ansbachi robbantás hátterében az iszlamista terrorizmus áll, de azt sem, hogy az elkövető pszichés labilitása vagy a kettő kombinációja. Thomas de Maiziére hangsúlyozta, hogy az ügy feltárásában még csak az első lépéseknél tartanak. Az viszont tudható, hogy az ansbachi robbantás és a reutlingeni támadás elkövetőjét is alapos biztonsági ellenőrzés alá vették, amikor az országba érkeztek, és nem találtak terrorista kapcsolatokra utaló jeleket.

Érthető, hogy sokakat elbizonytalanítanak az utóbbi napok eseményei, de „jogállamunk erős” – mondta a miniszter. Nem kell változtatni a szabadságon alapuló életformán, de „a higgadtság fontos és szükséges erény a mostani hangulatban” – fogalmazott.

A vasárnap késő este történt ansbachi robbantásban a frissített adatok szerint 15-en sebesültek meg, 4-en súlyosan. Az elkövető menedékkérelmét már egy évvel korábban elutasították, mégsem toloncolták ki az országból. A belügyminisztérium nem tudja, hogy ez miért nem történt meg.

 

Fotó: picture alliance / ZB

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" az ansbachi robbantás és a reutlingeni támadás elkövetőjét is alapos biztonsági ellenőrzés alá vették érkezésükkor és nem találtak terrorista kapcsolatokra utaló jeleket."

Akkor ne ellenőrizzetek senkit, fölösleges.
De akkor se jöjjenek, ha soha nem követnek el kaszabolást, robbantást, tömegbe gázolást. Élősködőkből van így is elég.

A migránsok egy része tényleg a bőrét mentette, a másik résznek viszont az embercsempészek kánaánt ígértek. Ezek, amikor szembesülnek a realitásokkal (nyelvtanulás, munka..) csalódtak és fogékonnyá váltak a radikalizmusra, különösen, ha az ISIS még el is látja őket lelki és technikai municíóval is.

Na, de kedves nép, kinek hiszel? Nekem, vagy a szemednek?

Lassan kezd időszerűvé válni egy 2. nürnbergi per, a vádlottak névsora napról napra gyarapszik.

A menekültek nem is csak a többi 1.999.999.
Meg magácska Ulrike kisasszony.

És az illegàlis határátlépő hordákkal mi van?

Nem. Szír agysebészek, és mérnökök! Németország jövőbeni megmentői!

Hazudnak, és hazudnak....még nem tudják, hogy fognak menekülni a népharag elől!!!

Már most is késő! De még a tűzoltás sem jutott eszükbe. Helyette hülyítik az embereket!

A kormányszóvivőnek természetesen igaza van. A migránsok és a terrorizmus összemosása ócska demagógia.

"... nincs szó „állambiztonságot fenyegető bűncselekményről”

Tényleg! Igaza van! Nem is lehet az állambiztonságot fenyegetni. Ha bármilyen vezetőt megölnek, jön másik. Az állam attól még marad. Ha bármit felrobbantanak is, majd épül másik, vagy ha nem akkor nem is volt arra szükség. ( Sok magyar hivatal tartozik ebbe a kategóriába ) :D

Akkor korábban miert nem voltak ilyenek ?

Chamberlain

Arthur Neville Chamberlain (Birmingham, 1869. március 18. – London, 1940. november 9.) brit konzervatív politikus, 1937 májusától 1940 májusáig az Egyesült Királyság miniszterelnöke volt. Neve az úgynevezett megbékítési (appeasement) külpolitikájával kapcsolatban a legismertebb, ami az 1938-as müncheni egyezmény aláírásával teljesedett ki. Chamberlainnak döntő szerepe volt abban, hogy e szerződés elszakította Csehszlovákiától a Szudétavidéket és azt a náci Németországhoz csatolta abban a reményben, hogy ez véget vet Hitler területi követeléseinek. Hitler azonban már 1939 márciusában megszegte ezt az egyezményt Csehszlovákia teljes felszámolásával, 1939. szeptember 1-jén pedig Lengyelországot is megtámadta. Chamberlainnek ekkor be kellett látnia politikája kudarcát és Nagy-Britannia – Franciaországgal együtt – hadat üzent Németországnak, megkezdődött a második világháború.

Chamberlain megítélése a világháború idején és azután kimondottan rossz volt, neve összefonódott az elvtelen és hiábavaló engedmények politikájával. Churchill is keményen vádolta őt a háborúra való felkészülés elmulasztásával.

A Klubrádió vendégeként Ungváry Rudolf éppen most oldja meg a problémát.

Véleménye szerint külön kell választani a hithű muszlimokat, mert vallásuk a béke vallása, annak politikai megjelenésétől, az iszlámtól.

A muszlim hívők jöhetnek, de csak akkor, ha eleget tesznek azon felszólításunknak, hogy semmi közük nem lesz a politikai iszlámhoz. vagyis járhatnak a mecsetekbe, de nem politizálhatnak.

Világos és egyszerű megoldás. A határon minden migráns megesküszik arra, hogy nem politizál, lemond minden, a hitéletet meghaladó közösségi önkifejeződési formáról, lehetőségről. Egyszerű felszólítással megszelídítjük őket a határon.

Azt viszont el kell ismerni, hogy Ungváry is látja, hogy a bevándorlás felborítja Európa kulturális, etnikai arculatát.

Viszont elutasítja Orbán, szélsőjobboldalinak, áthallásosan fasisztának minősített irányvonalát.

Ungváry szerint a legnagyobb probléma, hogy az ellenzéknek nincs világos, a társadalmi többséget megszólító koncepciója migráns ügyben. Ezért azután marad az, hogy az emberek, merő tájékozatlanságból félnek a bevándorlóktól. Világos ugye, az emberek tájékozatlanok, ez az egyedüli oka a migránsellenességnek.

Orbán csak azért tudott választásokat nyerni, mert a magyar népléleknek vezérre van szüksége. Pedig Orbán egy diktátor, klientúrája lerabolja az országot, nincs demokrácia, sajtószabadság.

Az LMP a kormány kiszolgálója, felháborító, hogy LMP-s politikus elment Tusványosra /Zárójelben, amikor a székelyek tüntettek, akkor LMP-s aktivisták is velük együtt vonultak fel Romániában./

Ungváry azon is fel van háborodva, hogy 2014-ben a ballib képviselők felvették a mandátumukat, ezzel is legitimálva Orbánt.

A ballib oldal óriási hibája, hogy nem radikalizálódik, ami nélkül nem számíthat áttörésre, kormányra kerülésre.

A civilek alkalmatlanok a politikai szerepre, ez csak egy liberális álom. Pártokra van szükség.

Októberben győzni fog a NEM, bármit is tesz az ellenzék.

Eddig Ungváry főbb gondolatai.

Egy betelefonáló, joggal vetette fel a jobb-és baloldali értelmiség felelősségét abban, hogy ma nincs párbeszéd a két tábor között.

Diktátor nem kell, de markáns vezető nélkül nem lehet sem egy pártot, sem egy országot vezetni. Ma olyan a nemzetközi környezet, hogy a puhányok, koncepciótlanok elvéreznek.

Ungváry többször citálta, hogy így a demokraták, úgy a demokraták. Természetesen csak a ballib oldalhoz tartozók férnek bele ebbe a kategóriába.

Na innentől kezdve nincs mit várni Ungvárytól, kirekesztők hübrisze révén nem indulhat párbeszéd. Kár, hogy ezt nem ismeri fel, sem Ő, sem a többiek. Maradnak a lövészárkok.

Az biztos, hogy október meghatározó lesz úgy a kormány, mint az ellenzék számára. Kíváncsi leszek, hogy a ballib által sötétnek, tájékozatlannak ítélt nép hogyan fog voksolni.

"Nem nagyobb és nem kisebb a terrorveszély a menekültek körében mint a lakosság más csoportjaiban – jelentette ki Ulrike Demmer német helyettes kormányszóvivő"

Tehát mondjuk a zsidókéban is.

Merkel mintha rejtőzködne amit megértek, ami eddig történt (egy hét alatt négy támadás) azt sikersztorinak bemutatni lehetetlen. Azért tisztázhatnák, hány halálesetnek kell még bekövetkezni, hogy hivatalosan is elismerjék, a migráció kezelése rossz. Azt hangsúlyozni, minden rendben van, miközben félmillió beérkezőt még nem is regisztráltak, s relativizálni az eseményeket nem vall józan észre.

A migránsok 2015-ben 400000 bűncselekményt követtek el, ennek javarésze lopás, szemérem elleni cselekmény. Német szélső jobbos illetve szélső balos csoportok 90000 bűnesetet követtek el, ebből 900-900 volt erőszakos.

A 10 millió fasiszta országa olvasat már most is érvényes a ballib oldalon - ezért sem lehet megtalálni a nemzeti minimumot, ezért feszülnek egymásnak az indulatok, s persze ebben benne a jobboldal saját téglája is, egyike oldalt sem mentem fel -, jó, ebből lejönnek a demokraták, mármint a ballib tábora.

Ha bukik a népszavazás, akkor persze érvényes lesz az, amiről Ungváry is beszélt a Klubrádióban, győz a felvilágosodás. Hogy pontosan idézzem.

Legjobban csak a háborúskodást sajnálom, egyik szekértáborban sem látok olyan gondolkodó értelmiségit, aki hidat szeretne építeni. Ebben a nemzetközi helyzetben luxus megengedi ezt a félelmetes megosztottságot.

Persze! Minden ember, minden vallás, minden rassz, a nő, a férfi, a buzi, minden civilizáció és minden kultúra egyenenlő azonos és mind azonos szàmú embert meg embereket öl. Én meg az egypetéjű ikreket is meg tudom különböztetni. Nem nehéz.

Tovább szőve: az hogy egy német emberhúst eszik annak ugyanakkora a valszinűsége mint ha egy új pàpua-gineai

-Hogy lehet ekkorát hazudni?
- Ő a kormányszóvivő!
-Ja igen így már érthető!

"Nem kell változtatni a szabadságon alapuló életformán..."

Érdekes szabadságon alapuló életforma az, amelyben lassan életveszélyes kihívás vonatra ülni, zenei fesztiválra elmenni, szilveszterezni a főtéren vagy korzózni a nizzai utcán.

A jelek szerint a "szabadságon alapuló életforma" valahogy az őslakos európaiakra mintha nem vonatkozna.

Igaza van. Amíg a muszlimok csak egyszerű polgárokat gyilkolásznak (még ha napi rendszerességgel is), addig nem fenyegetik az állambiztonságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés