Bizonytalan ország

2016. július 27. 13:38

Andreas von Delhaes-Guenther
Bayernkurier
Biztossá vált: Merkel menekültpolitikája katasztrofális volt. Vajon a Wilkommenskultur ellen fordul a közhangulat?

„Megváltoztatják-e a würzburgi, müncheni és ansbachi támadások a dolgok menetét? Vajon a Wilkommenskultur ellen fordul a közhangulat? Ezek a beszélgetős műsorok nagy kérdései ma. Sajnos ezen cselekmények csak egyek a sok közül. A legtöbb rendes ember pedig már nem tapsolna a főpályaudvaron. Biztossá vált: Merkel menekültpolitikája katasztrofális volt.

(...)

Angela Merkel politikájával nem csak a jobboldali populisták felfutását idézte elő. Most válik csak egyértelművé, milyen biztonsági kockázatoknak tett ki minket a kancellár nyílt határaival és karjaival. Rosszul regisztrált emberek tízezrei, javarészt »harcképes« korúak tartózkodnak most országunkban. Sokukról az állam se valós nevüket, se valós korukat, se valós lakhelyüket nem tudja. Természetesen nagyon kevesen kiképzett terroristák közülük és csak kevesen fognak terroristává radikalizálódni. Würzburg, Ansbach és Nizza példája mutatja: egy ember is megteszi. Vessünk egy pillantást a fiatalkorúakra, akik kifejezetten könnyen sajátítják el a radikális nézeteket! Bajor adatok szerint egyedül az elmúlt évben 60 ezer fiatalkorút fogadtunk be, ebből 15 ezret Bajorországban. Közülük majdnem minden második afganisztáni.

(...)

Angela Merkel határokat nem ismerő menekültpolikája a kezdetektől fogva túlterhelte az országot. Nem volt tervünk arra, hogyan fogadjuk be őket, nem volt elég szálláshelyünk, nem volt elég személyzetünk, nem voltak elég lakásaink. Az önkéntes segítők nélkül összeomlott volna az állam Merkel rizikós játéka alatt. A mai napig hiányzó szakemberek és hivatalnokok miatt annyi menedékkérelem van a hatóságok asztalán, hogy fel sem tudjuk dolgozni őket annyi idő alatt, amíg még jogi vagy egyéb okokból haza lehet őket küldeni. A bűnözési statisztikák azt mutatják, hogy a rendőrség túl volt és ma is túl van terhelve, nem képes ellátni megfelelően egyéb feladatait.

Az iskoláknak németül alig vagy egyáltalán nem beszélő embereket kell integrálniuk, mindezt úgy, hogy ezek a gyerekek gyakran traumatizáltak és éppen kultúrsokk hatása alatt állnak Németországban. Az idő majd megmutatja, mit jelent ez a tanárok és az oktatás színvonala számára. Az önkormányzatok számos menekültügyi feladataik miatt gyakran túlterheltek mind anyagilag, mind személyzetileg. Sok polgár érzi magát túlterhelve ennyi alapjaiban eltérő kultúrából származó ember befogadásától. Ezek a problémák alig oldódtak meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kívánom, hogy maga vagy családtagja találkozzék egy ilyen szegény frusztrált "menekülttel" valamely nyugati plázában, felvonuláson vagy templomban.
Talán akkor másképp gondolkodna, de annyit nem ér meg.

"Vajon, el tudsz képzelni olyan körülményeket ami téged arra kényszerítene, hogy bevállalj egy kis "csónakázást" a Földközi-tengeren?"

Nem tudok. Mint ahogyan azt sem tudom elképzelni, hogy hetvened magammal bemászok egy hűtőkocsi légmentesen záródó rakterébe, mert van annyi ismeretem a világról, hogy ez biztos halál. Annak a hetven szerencsétlennek viszont nem voltak ilyen ismeretei. Akármit bebeszélhetek neki az embercsempészek, akik ha meggondolom, lényegében egy húron pendülnek a migránsokat váró, fogadó migráns pártiakkal. Muszlimokat juttatni Európába, ez közös céljuk. Akár üzlettársak is lehetnek.

"Biztossá vált: Merkel menekültpolitikája katasztrofális volt."

Mér? Már elmúlt?

Mit kell ezen csodálkozni. A németekés a röbbi agyament arra épitett, hogy a szirai USA bombázás után általában a tanult képzett sziriaik szállingoztak normálisan itiokmányokkal nyugatra s akik valóban általában szekuliárt értelmiségiek volta, mint általában mindig a kreativ emberek rávoznak. A többség a környző országokban keresett átmeneti menedéket(törökország, libanon stb)- Az Usa hathatos segitségébel a "demokrácia export+ hatására felfegyerezte a kormányt megdönteni akaró erőket akik szembefordulva patronusokal saját államuk felépitését tartották helyesnek amihez megnyerték a sziriai ellenzék, valamint a török radikáli kurd ellezék szinpátiáát is. Sikereket értek el az Afrikai Tavasz által kialakul káosz révén is.

Amikor konstatálták nagyobb tervet szövegettek, ami az Iszlám korábbi nagy hoditásait akarták ujból most már sikeresen megvalósirani Europa a katolikus gyaur meghoditása, elfoglalása aminek most látták a megvalósitás lehetőségét az europai polizika hatására amit maximálisan a maguk javára tudna forditani. EUROPA ELVESZTETTE A KERESZTÉNY KULTURÁLIS ÉS ESZMEI EZOTÉRIKUS KÖTÖDÉSÉT. EUROPÁBAN BTELP

ÜLT MUZULMÁNOK POZENCIÁLIS TÖMEGEI TÁMOGATÓI HIVEKKÉNT FELHASZNÁLHATOK, VALAMINT KIHASZNÁLVA AZ EUROPAI LIBERÁLI TÖRVÉNYEIT ÉS A JÓLÉTBEN ELTUNYULT VEZETÉSÉT ÉS TÁRSADALMÁT EGY MIGRÁCIOS INVÁZIOVAL ASZIMETRIKUS HODITÁSÚ HÁBORUS EAZKÖK ALKALMAZÁSÁVAL ELFOGLALVA, A NAGY ÁLOM EUROPAI KALFÁTUS MEGVALÓSITHATÓ.

Ez van és BASSTA!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés