Merkel: Nem az iszlámmal, hanem az Iszlám Állammal állunk hadban

2016. július 28. 15:58
Kilenc pontból álló terrorellenes biztonságpolitikai programot terjesztett elő Angela Merkel csütörtökön Berlinben. Megerősítené a rendőrséget, következetesebben hajtaná végre a kitoloncolásokat, szorosabban működne együtt az USA-val és a hadseregnek is nagyobb szerepet szánna a német kancellár.

A kancellár rendkívüli tájékoztatóján rámutatott, hogy a két merényletet - amelyben az elkövetők meghaltak és összesen húszan megsebesültek - olyan emberek követték el, akikre a támadásig nem figyeltek fel a biztonsági szervek. Ezért jobb korai figyelmeztető rendszerre van szükség. Meg kell erősíteni a rendőrséget és jobban be kell vonni a hadsereget (Bundeswehr) a terror elleni küzdelembe. Folytatni kell az internetes bűnözés ellen felállított hatóság (CITIS) kiépítését, fejleszteni szükséges a terrorizmus tudományos kutatását, javítani kell az uniós együttműködésen, szorosabbra kell fűzni együttműködést az Egyesült Államokkal - a hírszerzés területén is -, és uniós szinten szigorítani kell a fegyvertartási szabályokat - sorolta. Kilencedik pontként említette a kitoloncolások következetesebb végrehajtását.

„A globalizáció árnyoldalai próbára teszik Németországot és Európát, de továbbra is kétségtelen, hogy meg tudunk birkózni a történelmi kihívással” – mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben. A kancellár rendkívüli tájékoztatóján megismételte 11 hónappal ezelőtti híres kijelentését, miszerint Németország megbirkózik a menekültválsággal (wir schaffen das). A würzburgi és az ansbachi támadás az eddigi adatok szerint iszlamista terror volt, amelyet Németországba menekültként érkezett emberek követtek el. A hatóságok mindent megtesznek a megrázó és elszomorító bűncselekmények feltárásáért, tette hozzá.

Merkel a FAZ tudósítása szerint beszélt arról is, hogy szerinte nem az iszlámmal, mint vallással állnak most szemben. „Számomra fontos, hogy nem az iszlám ellen küzdünk vagy háborúzunk. Azt hiszem, hogy az Iszlám Állam ellen küzdünk vagy vagyunk háborúban.”

Ezzel a sok ártatlan menekültnek is tartozunk, mondta Angela Merkel. Németország a Magyarországon Nyugat felé elindult menekültek beengedéséről tavaly szeptember 4-én hozott döntéssel nem nyitotta meg határait a menekültek előtt, mert a határok nyitva voltak, mondta a kancellár.

A kancellár hangsúlyozta, hogy teljes mértékben támogatja a belső határokon tavaly szeptember 15-én ideiglenesen visszaállított határellenőrzést, és elmondta: az Európai Bizottság az év végén vizsgálja majd, hogy megfelelő-e az uniós külső határok védelme a belső határellenőrzés megszüntetéséhez. Kiemelte: az EB és a német kormány felfogása szerint nem lehet megtagadni a belépést a menedéket kereső emberektől, viszont az elutasítás eszköze helyett ott van a dublini eljárás, és a német kormány ismét sokkal erőteljesebben él ezzel a lehetőséggel.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merkel a merkelizmussal áll vesztes háborúban.

Nem véletlen, hogy Csurkára kígyót-békát kiabáltak.
Tűzzel, vassal irtották.
Féltek és még most is félnek tőle.
Lehet is.
Ijesztő.
Szerencsére sokan ma már e szerint politizálnak, miközben nem is tudják,
hogy Őt követik.

Sajnos igaz. Annál nagyobb lesz a bukás a végén.

Ez is egy opció:

" Németország széthullik?
Demokrata
Magyar Idők Online
Darabjaira eshet Európa legerősebb országa, de lehet, hogy ez az egyetlen esélye a túlélésre – ezt a meghökkentő nyilatkozatot adta a Demokratának az AfD egyik alapítója.

Németország mai helyzetéről és jövőjéről beszélgetett a Demokrata munkatársa Tatjana Festerlinggel, a német euroszkeptikus Alternative für Deutschland – AfD (Alternatíva Németországnak) elnevezésű pártformációjának alapítójával és a Pegida mozgalom aktivistájával.

image41

Festerling szerint a következő választásokon az AfD 20-25 százalékot szerez a Bundestag–választásokon, de ez nem elég, az abszolút többségre pedig nincs esély. Ezért a németországi viszonyokban nem lesz jelentős változás.

A szakképzett munkaerő kiáramlása és a szakképzetlen, nyelvet nem beszélő tömegek beáramlása gazdasági összeomláshoz vezethet.

Az AfD alapító úgy fogalmazott: az Európai Unió recseg-ropog, már csak a tehetetlenségi nyomaték tartja egyben. „A globális nyomásra egyetlen válasz adható: a lokális együttműködés” – veti fel Festerling.

Az egyik megoldást abban látja, hogy nem kizárt, hogy

előbb-utóbb Németország szét fog esni. De lehet, hogy ez az utolsó esélye.

Az egyik lehetséges út, hogy szétválik Nyugatra és Keletre (láttunk már ilyet, nem is olyan régen), de azt sem tartja kizártnak, hogy egyes keleti tartományok, mint

Szászország és Türingia, sőt esetleg Bajorország csatlakozhat a visegrádi négyekhez.

Tatjana Festerling hozzáteszi, hogy ezek a tartományok már felismerték, hogy az egyedüli helyes politika, az amit Orbán Viktor magyar miniszterelnök képvisel."

Ez a kitoloncolás ilyen körümények között nem működhet, csak nincs, aki ezt megmondja a Mutti szemébe (bár ő is tudja). Akinek nem sikerül hivatalosan letelepednie, az egyszerűen lelép, beköltözik egy üresen álló épületbe valahol az erdő szélén, és elkezd cigány módjára élni, annyit lop, amennyit bír. Több százezer ember kezd majd így élni Németország belsejében, mint egy alternatív társadalomban.

Pont Svájcba, ahol a lakosság több mint 25%-a külföldön született? Az egyik legkevertebb populációjú ország Európában.

"szorosabban működne együtt az USA-val"

Anyadat te kollaborans ribanc.

A kulso hatarok pedig nagyon jol vedve voltak hala pl nekunk csak ugye ti pattogtatok hogy engedjuk be a sok retket

Pont, pont, vesszőcske.. megismétlődött a Zauber lehring esete.Behívni, semmiség, visszacsinálni, lehetetlenség.

Merkel azért akar iszlám bevándorlókat, mert egy zsidótalanított Németországot csak így látja elérhetőnek.

Igen, de én nem irtásról beszéltem, hanem elmenetelről.
Ahogy Szíria kiüresedésének is van előnye némelyek számára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés