Kételkedik Merkel szavaiban a CSU

2016. július 29. 16:45
A bajor keresztényszociális CSU második legerősebb embere, Markus Söder ment ezúttal neki Angela Merkelnek. A bajor pénzügyminiszter szerint történelmi hiba volt a határok korlátlan és ellenőrizetlen megnyitása, Merkel terrorellenes intézkedéscsomagja pedig elég sovány.

Angela Merkel német kancellár csütörtöki sajtótájékoztatóját és kilencpontos terrorellenes intézkedéscsomagjának bejelentését követően számos kritikát kapott az ellenzék és a kormányzó CDU bajor testvérpártja, a CSU részéről. Merkellel szemben talán a CSU-s Markus Söder, Horst Seehofer bajor kormányfő legnagyobb párton belüli riválisa fogalmazott a legellenségesebben, tudósít a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A bajor pénzügyminiszter nem érzi magát meggyőzve, fogalmazott egy Tegernsee mellett tartott tanácskozást követően. Söder kevesli a Merkel által bejelentett intézkedéseket: „Történelmi hiba volt a határok korlátlan és ellenőrizetlen megnyitása, és az is marad. Ez lassan mindenki számára nyilvánvalóvá válik. Sajnos nekünk volt igazunk. Megspórolhattunk volna egyet s mást, ha akkor inkább ránk hallgattak volna.” Söder kitért arra is, hogy Merkel a csütörtöki sajtótájékoztatóján megismételte szállóigévé vált »Wir schaffen das« mondatát: „Attól még nem válik valami igazzá, ha ismételgetik.”

Söder szerint sokkal találóbb szállóige lenne az a kancellár szájából, hogy »megértettük«. A bajor politikus szerint a terrorizmus ellen az lenne a legjobb védelem, ha nem lennének terroristák az országban. A bevándorlást ezért redukálni kell, következtetett.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés