Bajor miniszterelnök: Csak hitegetés, hogy elbírunk a menekültekkel

2016. július 31. 13:44
Horst Seehofer a CSU bajor miniszterelnök reagált Angela Merkel kijelentésére, mely szerint a németek elbírnak az országba érkező menekültáradattal. A CSU politikusa elmondta: nem akarja hitegetni a közvéleményt valótlanságokkal, szerinte nem képesek megbirkózni ennyi menekülttel, ezért itt az ideje egy felső határt húzni, mennyi ember jöhet be az országba.

Németország az eddig követett politikával nem tudja megoldani a menekültek beáramlásával keletkezett problémákat, „ez így nem fog sikerülni” – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapban, szembehelyezkedve Angela Merkel kancellár minap ismét megerősített álláspontjával, miszerint "sikerülni fog" („wir schaffen das”), Németország megbirkózik a menekültválsággal, és az iszlamista terrorizmussal is.

Az Angela Merkel vezette jobboldali CDU bajor testvérpártja, a CSU elnöke elmondta, hogy a tartományi kormány szombaton véget ért tanácskozásán a biztonsági szervektől számos elemzést kapott, amelyek azt mutatják, hogy „a problémák súlyosak”, ezért a„biztonság területén jobban kell teljesítenünk”.

Hangsúlyozta, hogy nem erősödhet fel ismét a menedékkérők beáramlása, a tavalyi helyzet„semmiképpen nem fordulhat elő” megint, ezért „felső határt” kell bevezetni, legfeljebb évi „200 ezer menekültet” szabad befogadni. Azt is sürgette, hogy alkotmánymódosítással szélesítsék a német hadsereg (Bundeswehr) belföldi bevetésének lehetőségét.

Horst Seehofer szombaton a kormány tanácskozása után tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a „legjobb akarattal” sem tudja magáénak érezni Angela Merkel meggyőződését a problémákkal való sikeres megbirkózásról, és ugyan „fair” kapcsolatra törekszik a kancellárral, de nem akarja „valótlansággal” hitegetni a közvéleményt. A menekültek ügyét a terrorveszéllyel közvetlenül összekapcsolva hangoztatta, hogy csak a bevándorlás korlátozásával lehet gondoskodni a biztonságról.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem mindegy, hogy 200 ezer vagy 2 millió, ha a német egyre fogy, a homokniggerből meg egyre több van? Ezek képtelenek folyamatokban gondolkodni.

Mihelyt az lesz, hogy nem lehet az EU-ba jönni a menekültek érdekeltek lesznek abban, hogy harcoljanak az ISIS ellen, helyreállítsák a rendet és újjáépítsék a hazájukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés