A migrációt nem állíthatjuk meg, csak az emberségről és az igazságról mondhatunk le

2016. augusztus 1. 12:35
Horváth Lilla
Kettős Mérce
Számít-e, hogy Orbán és kollégái nyugodtan alszanak, miközben a líbiai partoknál európai önkéntesek részvételével halásszák ki a holtesteket a vízből?

„Számít-e, hogy Orbán és kollégái nyugodtan alszanak, miközben a líbiai partoknál európai önkéntesek részvételével halásszák ki a holtesteket a vízből? Számít-e, hogy a kormányunk, ahelyett, hogy azon dolgozna, hogy egy valóban többpólusú világban, amelyben Európának is új utakat kellene keresnie a zavarosban való halászat helyett, szolidáris kiutat és fenntartható működési módokat találjunk a nemzetközi konfliktusokra, és a valós válságokra - kerítések építésével, plakátok és konzultációk szervezésével, meg hazug dicshimnuszok zengésével pazarolja a drága időnket, miközben persze »átláthatatlanul vagyonosodik«, azaz annyit lop, amennyit nem szégyell?

Számít-e, hogy az »európai elit« válságának részeként a kelet-európai elit sem képes reménykeltően elmagyarázni, milyen fejlődési modellek hozhatnának valódi felzárkózást a régiónak, hiszen hosszútávon nyilván Magyarország sem rendezkedhet be arra, hogy a mozdulni képes fiatalok kivándorolnak, és a hanyatló nyugaton kamatoztatják a magyar köz- és felsőoktatásban csiszolt tudásukat. Számít-e, hogy míg vezetőink kisvasutak, stadionok, alternatív médiavalóság és a vazallusi rendszer építésével vannak elfoglalva, a jövő szempontjából alapvető fejlesztések maradnak el az országban?

Számít-e, hogy Orbán több európai vezetőhöz hasonlóan, azért nem tudja elképzelni sem, hogy menekültek és szegény bevándorlók letelepedését segítse, mert nemzeti viszonyok között sem akar befektetni az emberekbe – a csókosok kivételével persze. Hiszen a szegényekre, alsó középosztályra, azaz a nemzet zömét adó milliókra csak afféle hasznosítható, igazságtalanul adóztatható, megvezethető, olcsó bérmunkára vagy közmunkára fogható, ingatlanfejlesztők kedvéért kilakoltatható »emberi erőforrásként« tekint. Akiknek feje fölött a Balog Zoltán-féle emberminiszterek szerveznek álkonzultációt, vagy jelentik ki, a tényekkel szokás szerint hányavetin szembeszállva, hogy a szegregáció üdvözítő.    

Igen, azt gondoljuk, hogy mindez számít, még akkor is, ha a következmények a rohadó egészségügyben, a forrongó oktatásban, az elvándorlásban, a rezignációban és a növekvő gyűlöletben mutatkoznak meg. A gazdasági, elit- és demokráciaválság nálunk is nagyban zajlik, az, hogy egyelőre a Fidesz győzedelmeskedik benne, nem jelenti azt, hogy a király ne lenne meztelen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Számít-e Horváth Lilla véleménye? Alapvetően nem. De mivel kérdésekbe csomagolt hazugságokat tálal, egyet-kettőt, mintegy szúrópróbaszerűen nézzünk meg közelebbről!

Vajon mennyire szolidáris út az a migráció kezelésére, amelyet az Unió ajánl? Lehet-e az a megoldás szolidáris, amely nem veszi figyelembe az európai emberek véleményét és érdekeit? Valamint azzal, hogy szétkvótázható tömegcikké minősíti magukat a migránsokat, még az ő érdekeiket is figyelmen kívül hagyja? Vajon mennyiben szolidáris az a megoldás, amely egyetlen kontinensre kívánja hárítani a migrációt, kihagyva ebből a szolidaritásból a gazdag arab államokat, az USÁ-t, Ausztráliát, Indiát, Kínát, Japánt vagy Izraelt?

Vajon nem számít-e az emberekbe, a humán tőkébe való befektetésnek az ingyenes iskolai étkeztetés, az ingyenes tankönyv, a családi adókedvezmény, a CSOK, de még akár a közmunka is, amely legalább munkavégzésre szocializál? Minek tekintette az a baloldal a szerző által említett embereket, amelyik fizetőssé akarta tenni az egészségügyi alapellátást (vizitdíj), sorra zárt be falusi iskolákat, szüntetett meg vasútvonalakat, sodorta deviza adósságcsapdába az embereket, jelentette ki, hogy nincs ingyenebéd és szoktatott hozzá tömegeket ahhoz, hogy a segílykét várják ahelyett, hogy tegyenek valamit saját sorsuk jobbá tételéért?

Vajon a vizionált növekvő gyűlöletben nem felelősek-e azok, akik narancsbolsevikokról, rezsimbirkákról írnak rendszeresen? Akik egy magyar rockzenekart kiátkoznak és szalonképtelennek minősítenek, mert koncertezni mert Tusványoson?

A Klubrádió kezd valamit megérteni a migrációból, s Szénási beszélgetése a meghívott szakértővel ezt példázza.

A szakértő világosan elmondta, hogy a liberálisoknak európai szinten nincs nyelvezete a radikális iszlám szülte helyzetre, a történések egyértelművé tételére.

hallgatnak, mert nincs értelmes mondanivalójuk, olyan, ami végre a valósághoz közelítene.

A szakértő szerint ez a valóságtól való elrugaszkodás, megmagyarázhatatlan széplelkűség az oka Orbán sikerének.

Orbán Viktor a migrációra adott adekvát válasszal elviszi a szavazókat a ballib elől.


A liberálisok, a valóság elfogadása, az arra adott helyes válasz hiányában, naponta Orbánt támadják, nácizzák, mindenben ekézik, nyelvezetük a régi. Nem képesek valós alternatívát felmutatni a Fidesz kormányzással szemben.

Hát ennek a valóságtól elrugaszkodott, intellektuálisan csak az Orbán bírálatára képes liberálisnak mintapéldánya a szerző.

Ajánlom figyelmébe Oriana Fallaci, A harag és a büszkeség című könyvét. A Szombat kitűnő recenziót közölt Megadja Gábor tollából.

Ennek a tudatlan kislánynak egy gondolat a könyvből: "Itáliát elfoglalták Napóleon franciái, Ferenc József osztrákjai, Hitler németjei, vagy Osam Bin Laden harcostársai. Az, hogy ágyúkat, vagy gumicsónakokat használtak, használnak, teljesen mindegy."

Amennyiben a ballib tovább halad ezen az úton, ennyire képtelen appercipiálni a többségi hangulatot, érzést, akkor kevesen fognak 2018-ban a parlamenti padsorokban ülni, ezt már én mondom.

Ez a nő ilyen hülye volna? Egy fenét, jól ki van ez találva.Európát elborzasztják a migránsok terrorcselekményei, a gyilkosságok, erőszakosságok, mit lehet hát tenni,hogy az iszlám és a bildenbergek óriási terve Európa elfoglalásáról füstbe ne menjen? Előhozni a vízihullákat, akiket akkor is sajnálni illik, ha történetesen gyilkolni jöttek.

A migránsok tömeges beengedésének csak egy célja lehet, mégpedig a nemzetállamok népességének feltöltése a jövevényekkel és valamiféle új euarab volk létrehozása.

A balliberális elit új távlatokat nyitott, most a világ jólétét kérik számon Orbánon!

Kb. ennyire vannak ismeretségben a valóság nevezetű elvont fogalommal.

Lillám édes, összekeveri az akváriumot, az antikváriummal! Ezeknek az embereknek a kb. 95%-a NEM MENEKÜLT(!), hanem MEGSZÁLLÓ, tetszik tudni? Nem tűnt fel az invázió óta, hogy szinte 100 %-ban életerős fiatalemberek "menekülnek"? Maga szerencsétlen! Keserű lesz egyszer a felismerés, még oly csekély ésszel is mint az öné!

1000%-ig igaz amit leírtál. Gratulálok!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés