Brüsszel: Nincs B-tervünk, ha buknánk a törökökkel kötött megállapodást

2016. augusztus 3. 15:20
Az Európai Bizottságnak nincs B-terve arra az esetre, ha elbukna a menekültválság közös kezeléséről Törökországgal kötött megállapodás, ezt az egyezményt kell sikerre vinni, jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján a brüsszeli testület illetékes szóvivője.

A bizottságnak A-terve van, mégpedig az, hogy sikerre vigye a megállapodást,mondta Mina Andreeva újságírói kérdésre válaszolva. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az Európai Unió és Ankara között márciusban létrejött egyezmény mindössze az egyik elemét képezi az unió átfogó migrációs politikájának, amelyet terveik szerint folytatni fognak.

A szóvivő kiemelte, ennek a komplex megközelítésnek egyebek mellett része a menedékkérők áthelyezését, illetve áttelepítését célzó program, az uniós menekültügyi rendszer reformja, az új sürgősségi segélynyújtási eszköz, valamint a nyugat-balkáni államok támogatása és a migrációt kiváltó okok kezelése.

A görög bevándorlásügyi miniszter arról beszélt egy szerdai lapinterjúban, hogy az athéni vezetés nagyon aggódik és úgy látja, mindenképpen kell egy B-terv. A török külügyminiszter pedig néhány nappal korábban kijelentette, hogy ha az EU nem szünteti meg a vízumkötelezettséget, Törökország arra kényszerül, hogy elálljon a menekültügyi megállapodástól.

A március 18-án kötött EU-török megállapodás értelmében Törökország visszafogadja a területéről Görögországba érkező menekülteket, cserébe első körben 3 milliárd euró hozzájárulást kap a menekültek ellátásához, és az unió befogad Törökországból ugyanannyi szíriai menekültet, mint amennyi a megállapodás életbe lépésétől számítva illegálisan átkel a görög-török uniós külső határon.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na tehát gyerekek.

Tegyük fel, hogy bukik a török megállapodás. Legyünk pesszimistàk:
1) a macedon határon megjelenik kb 5-10 ezer migráns rövid időn belül egy török katonai kisérlettel.
2) áttörik a határvédelmet és 4-5 nap alatt elérik a szerb határt. Hogy állnak a szerbek a határvédelemmel, fognak lőni?
3) áttörik a szerb határvédelmet a török tankok és a már nyíltan felfegyverzett migránsokkal megszállják Belgrádot. A szerbek partizán múltjukat felidézve próbálnak védekezni, de nem sok sikerrel
4) elérik a magyar határt, ahol kb 10 napig fog tartani a tárgyalás és a török sereg utánpótlása is megérkezik, így áttörik a magyar határvédelmet is Bécs felé veszik az irányt letarolva mindent, ami az útjukba kerül.
5) Az osztrákok szó nélkül átengedik őket, mert úgysem hozzájuk akarnak menni
6) a már 50 ezres muzulmán hadtest megszállja Bajorországot és vérfűrdőt rendez és kikiálltja a nyugati kalifátust.

7)Merkel, Junker, Schulz, Holland, Renzi hellikopterrel való kimenekitése után Izraelbe kapnak menedékjogot. Majd kitüntetik őket a legmagasabb sátánista kabalrend nagydíjjával.

8)Az angolok lezárják az öszes átkelési lehetőséget.

9) Az új kalifátushoz csatlakozik a kb 4,5 millió muzulmán, akik már az EU- van vannak és kikiáltják Párizst a kalifátus fővárosának és átkeresztelik Soros-Citynek.

Na mit szóltok?

Nagyon messze járok a lehetségestől?

Ehhez képest kéne a NATO, ami nem fog csinálni semmit.

Az idő kevés.

Miért nem kérdezik meg a törököket?

Az A tervet is ők diktálták, valószínű a B tervük is megvan.

Ha az embercsempészek és jogvédők törekvései azonosak, migránsokat juttatni Európába, akkor akár üzlettársak is lehetnek, osztozva a bevételen.

Valóban? Ezt hol és hogyan érzékeled? Először azt, hogy az illető náci, utána azt, hogy kezdi szeretni a migránsokat?

Nincs annál rosszabb, mint amikor a hülyeség szorgalommal párosul...

elsőre az jutott eszembe, amikor megyóék bejelentették a tévében, hogy év végéig MINDENKÉPPEN visszavásárolják az M5 autópályát a franciáktól. innentől remek alkupozícióban is voltak a megállapodáshoz...

ezek olyan szinten idióták, hogy el se hiszem. Ez a nincs B terv duma akkor jó, ha közben a titkosszolgálatok már azon dolgoznak, hogy kicsinálják erdogant pl. akkor jó lehet időhúzásnak, figyelem elterelésnek.
de nyilvánvalóan nem erről van szó, itt nettó idióták ülnek tort az európai polgárok fölött.
hát nincs ott senki, aki súgna nekik, hogy a szakadék felé nyomják a padlógázt, és ez nem biztos, hogy jó ötlet?
nincs ott senki, aki megfogná junckert és addig ütné, amíg mozog?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés