A felbújtó

2016. augusztus 3. 8:21

Gajdics Ottó
Magyar Idők
A hírek szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik csoportja olyan kiadványokat osztogat a balkáni útvonalon bonyolított invázió szereplőinek, amelyek nyíltan a hatóságok átverésére biztatnak, ahhoz adnak ötleteket, miként lehet a legfurmányosabb módon kijátszani a megcélzott ország törvényeit.

„A hírek szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik csoportja olyan kiadványokat osztogat a balkáni útvonalon bonyolított invázió szereplőinek, amelyek nyíltan a hatóságok átverésére biztatnak, ahhoz adnak ötleteket, miként lehet a legfurmányosabb módon kijátszani a megcélzott ország törvényeit. A »hasznos« tanácsok mellett térképek, telefonszámok segítik a bűnözőket abban, hogy a lehető legnagyobb átéléssel tudják előadni a kellő pillanatban a szegény, háború elől menekülő üldözött szerepét.

Ráadásul a színtársulat által szétdobált hátizsákok emblémájáról leolvasható az is, hogy a felbujtóként elkövetett bűncselekményben Soros társa az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is. Szerintem ahogy Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere megbírságolta őket szemetelésért, úgy a fentiekért eljárást indíthatna ellenük hivatalból az ügyészség, de akár a nemzetközi bíróság is foglalkozhatna vele, miként tesz nagy ívben egy önmagát mindenhatónak képzelő vénember az Európai Unió tagországainak törvényeire.

Sajnos az lenne meglepő, ha ennek a velejéig romlott, sanda szándékok által vezérelt akciónak nem lennének magyar résztvevői is. De hazánk civiljei is szerepelnek a kiadványban, konkrétan a Migránsszolidaritás-csoporthoz (Migszol) lehet fordulni, ha valaki eltévedne határsértés közben.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés