Segélyből él a németországi szírek fele

2016. augusztus 3. 9:36
A Németországban élő szírek majdnem fele Hartz IV-támogatásokból él, derül ki a német munkaügyi hivatal által közölt friss számokból. Áprilisban 1,541 millió külföldi vette igénybe a munkanélküli segélyt, ami 12,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Amennyiben egy menedékkérő menedékkérelme pozitív elbírálás alá esik Németországban, az illető jogosult igénybe venni az eredetileg a munkanélkülieket célzó Hartz IV-támogatásokat. A szociális juttatás külföldi állampolgárságú igénybevevőinek legnagyobb része török: ők 295 260-an vannak, 10,2 százalékkal kevesebben, mint tavaly. A második legnagyobb csoport a szíreké, ők 242 391-en vannak, ami 195,1 százalékos növekedés az elmúlt évi adathoz képest. A harmadik helyen a 91 506 főnyi németországi lengyel népesség áll a maga 3,4 százalékos növekedésével.

A Junge Freiheit által szemlézett összeállításból kiderül: ha népcsoportarányosan nézzük, a Németországban élő szírek 48,5 százaléka veszi igénybe a munkanélküli segélyt. Őket az eritreaiak követik, 38,5 százalékuk, vagyis minden harmadik bevándorló a Hartz IV-ből tartja fenn magát. Ez a tavalyi évhez képest 229,4 százalékos növekedést jelent. Az irakiakat sem kell félteni, hasonló az arány náluk is: 18,1 százalékos növekedés mellett 35,2 százalékuk él a német állam által juttatott munkanélküli segélyből. Őket a bolgárok követik a ranglistán, a törökök csak a hetedik helyig tudták magukat felküzdeni.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az 55 csak a tőzsdén jegyszett nagycégek által alkalmazott személy.
A ö elnökük volt az, aki vastag mellénnyel jelentette ki tavaly augusztusban, Merkel mellé állva, hogy a csoportjuk kapásból 500.000 embert tudna munkáltatni.

Eddig 55-öt sikerült elhelyezniük. :-)


Természetesen sok menekült dolgozik kisebb vállalatoknál, segédmunkásként. Valóban nem naplopók. Csak hát tény, hogy NINCS MUNKA számukra, illetve arra, amire kéne, nincs minősítésük, és vélhetően nem is lesz egyhamar.

Válaszok:
kalotaszeg | 2016. augusztus 3. 9:59

A ö = az ő elnökük, Ingo Kramer, ígérgette, hogy hajlandóak képezni és alkalmazni a menekülteket. :-)


Nem lehet tudni, miben sántikálnak, de várható, hogy olcsó és legolcsóbb munkaerő dömpingre spekulálnak.
Amíg keresztbe tesznek a szakszervezetek, addig tartsa el a szíreket a német adófizető. Minden az ő malmukra hajtja a vizet.

A szírek másik fele vagy bagóért dolgozik, takarít vagy "integrálódik".

A csalás ott van, hogy Németországban már évtizedek óta létezik egy valóban jól képzett, értelmiségi, vállakozói, nyugatias, legálisan kivándorolt vagy munkavállalási engedéllyel tartózkodó szír community.

Ezeket most egyszerűen hozzácsapják a menekültek tömegéhez.

Nehéz elhinni, hogy csak kevesebb,mint 50% él segélyen.
Itt valaki kozmetikázik.

Válaszok:
veletlen | 2016. augusztus 3. 10:30

"Óriási lehetőség.."

A gyerekek és a még elbírálatlan menedékkérelemmel rendelkezők szerintem nincsenek benne a 242391-ben.

"A pozitivan elbírált menekültkérelem" a megoldás kulcsa. Azt nem tudod, hogy mennyinek bírálták már el a kérelmét pozitívan.

Biztos összevesztek a felajánlott munkán!
Mondjuk azért vannak ott harcias menyecskék is, akik szintén munkát akartak!!

Aztán a német hatóságok mit tesznek ez ellen???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés