Az Iszlám Állam emberei irányíthatják a migránsokat Líbiában és Egyiptomban

2016. augusztus 4. 12:02
Az Iszlám Állam dönt arról, hogy a migránsokból „hányat és hova – Olaszországba, Görögországba vagy máshova – küldjenek” – jelentette ki Andrea Orlando olasz igazságügy-miniszter, aki legutóbbi nyilatkozatában a terrorszervezet migrációban játszott szerepétől számolt be.

Egyes tények az Iszlám Állam szerepét engedik feltételezni az Európába tartó migrációs hullám irányításában – jelentette ki Andrea Orlando olasz igazságügy-miniszter az olasz parlament Schengen-bizottságában tartott jelentésében, amelyről a La Stampa című olasz napilap számolt be csütörtökön.

Andrea Orlando hangsúlyozta, hogy az Iszlám Állam szerepét a migránscsoportok mozgatásában az utóbbi hetekben végzett nyomozási munka erősítette meg. Ezt a munkát a szervezett bűnözés és terrorizmus ellen tavaly felállított ügyészség végzi Franco Roberti vezetésével. A nyomozás eredményeinek részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az olasz hatóságok korábban arról beszéltek, hogy a líbiai embercsempész-szervezetek finanszírozzák az Iszlám Államot, és nem fordítva.

Az Iszlám Állam szabályozza a bevándorlást?

Az új információik szerint azonban az szervezet „terroristafinanszírozási csatornái” állnak a Líbiából, illetve Egyiptomból Európába induló migránscsoportok mögött. Ezenkívül az Iszlám Állam arról is dönt, hogy a migránsokból „hányat és hova – Olaszországba, Görögországba vagy máshova – küldjenek”. A római kormány igazságügy-miniszterének megfogalmazása szerint az „embercsempészek munkáját Líbia és Egyiptom bizonyos kikötőiben az Iszlám Államhoz közeli emberek irányítják”.

Az év eleje óta több mint 93 ezer migráns jutott el Olaszországba. Andrea Orlando hangsúlyozta, hogy az Egyiptomból Olaszországba induló migránsok száma a múlt év ugyanezen időszakához képest 104 százalékkal emelkedett. A miniszter szerint ennek a migrációs útvonalnak az erősödése is szervezettségre utal.

Sok a szélsőségesen iszlamista fogoly

Egyelőre nem találtak arra utaló jeleket, hogy Olaszországban az embercsempészek külön „központot” működtetnének – mondta.

Andrea Orlando arról is beszámolt, hogy az olaszországi börtönökben 345 szélsőséges iszlamista foglyot tartanak számon. Ők ünnepelve fogadják az Iszlám Állam terrorista merényleteiről szóló híreket. Az olasz börtönökben 10 ezer 500 muzulmán rab van, közülük 7500 gyakorolja vallását, és az igazságügy-miniszter szám említése nélkül kiemelte, hogy nagy arányban radikalizálódnak.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aztán mi az EU terve ez ellen??
Mert a "willkommenskultur" nagyon nem az.

Nagyon ideje lenne annak, hogy a titkosszolgálatok végre tényleg elkezdjenek együttműködni!!

Merkel vendégei meg egyfolytában jönnek és orvosolnak. A templomokban meg teológiát és éneket tanítanak. Ha másként nem megy baltával és macsétával.

Ökör németek, éljenezzétek Merkelt!

Ökör németek, éljenezzétek Merkelt!

'Az európai hadiflotta pedig mikor akarja végre feladni az embercsempészek csicskásának szerepét?'

Majd ha parancsot kap rá.
Az A tervnek ez mindenesetre nem része.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés