Több mint hatezer menedékkérőt toloncoltak vissza Németországba

2016. augusztus 4. 16:48
Különböző európai államokból összesen 6657 menedékkérőt küldtek vissza Németországba a dublini szabályok értelmében, míg a németek csupán 1758 embert toloncoltak ki más európai országba ugyanezekre a szabályokra hivatkozva.

Németországba több mint 6000 menedékkérőt küldtek vissza európai államokból az idei első fél évben a menekültügyről szóló dublini szabályok alapján a szövetségi belügyminisztérium csütörtöki adatai szerint.

A január-júniusi időszakban 6657 embert küldtek vissza Németországba arra hivatkozva, hogy a német hatóságok már nyilvántartásba vették őket menedékkérőként. A legtöbb embert – 2200-at – Svédországból szállították vissza, a második helyen Svájc áll 961 fővel, majd Hollandia, Finnország és Norvégia következik 803, 536, illetve 520 visszatoloncolt menedékkérővel.

Ezzel a szemben a német hatóságok hat hónap alatt ugyanezzel az indokkal csupán 1758 menedékkérőt toloncoltak ki más európai országba. A legtöbbet - 521-et - Olaszországba szállították vissza, utána Lengyelország következik 311 fővel, majd Magyarország 165, Spanyolország 143 és Franciaország 122 emberrel - ismertette a belügyminisztérium kimutatását az n-tv hírtelevízió.

A dublini szabályok alapján a menekültügyi eljárást abban az országban kell elvégezni, amelyben a menedékkérő először belépett a közös menekültügyi rendszerben részt vevő országok alkotta térségbe, illetve ahol először regisztrálták menedékkérőként. Az erről szóló uniós rendeletet a 28 EU-tagállam, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc alkalmazza.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés