Hibás nyomtatványt töltött ki, menekültszállásra került egy kínai turista Németországban

2016. augusztus 8. 21:15
Pénztárcájának eltűnését akarta bejelenteni, ehelyett menedékkérelmet nyújtott be egy kínai turista Németországban. Elvitték egy menekültszállásra is, majdnem két hétbe telt, mire tisztázódott a helyzete.

Majdnem két hétig ragadt egy vesztfáliai menekültszálláson egy kínai turista, miután rögtön megérkezése után ellopták a pénztárcáját a stuttgarti reptéren, de a lopásról szóló bejelentés helyett – mivel anyanyelvén, a kínai mandarinon kívül más nyelven nem értett – tévedésből menedékkérelmet töltött ki és nyújtott be a hatóságoknak – derül ki a Westfälische Nachrichten beszámolójából.

A kínai turistától elvették az útlevelét, és előbb egy heidelbergi tranzitközpontba, majd három nappal később az észak-rajna-vesztfáliai Dortmundba, végül a tartománybeli Dülmenben lévő menekültszállásra vitték. Itt csaknem két hetet töltött, holott Stuttgartból eredetileg párizsi és római városnézésre akart volna utazni.

A túl jól öltözött „menedékkérő” felkeltette a német vöröskereszt egyik munkatársának figyelmét, és végül egy fordító-applikáció segítségével kiderült a félreértés. A vöröskereszt munkatársa egyébként azt mondta a FAZ-nak: a férfi a kéthetes kényszertartózkodást a menekültszálláson panasz nélkül tűrte és jól integrálódott a menekülttábor mindennapjaiba.

Végül a férfi visszakapta a papírjait és megkezdhette az európai nyaralását.

 

Kép: DPA

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez van ha bemondasra irjak ki a szir.

Ja, siman beletorodott, hogy mivel elhagyta a penztarcajat ket hetig benntartjak egy konclagerben :D Kinaba se szivesen koltoznek...

Nem volt szegénynek pénze, a szálláson ellátták és fölvehette a segélyt. A pénztárcáját alighanem egy migráns lophatta el - a németek nem lopósak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés