Szeptemberben indul az MSZP kampánya a népszavazástól való távolmaradásért

2016. augusztus 8. 16:36
A szocialisták arra buzdítják a választókat és a híveiket, hogy ne vegyenek részt az október 2-i voksoláson. Bojkottnak azonban szándékosan nem hívják majd ezt. A szocik részt vennének a kvótareferendum ellenőrzésében és a szavazatszámlálásban is.

Várhatóan szeptember 1-jén kezdi meg a kvótareferendummal kapcsolatos kampányát az MSZP, jelentette be az ellenzéki párt elnöke hétfőn Nyíregyházán. Országjáró körútjának nyírségi állomásán Molnár Gyula elmondta, a szocialisták továbbra is arra buzdítják a választókat és a híveiket, hogy ne vegyenek részt a voksoláson.

„Szándékosan nem használjuk a bojkott szót; a népszavazás intézményét elfogadjuk, tudomásul vesszük, hogy ez a demokrácia egyik fontos eszköze” – erősítette meg álláspontjukat az MSZP elnöke. Hozzátette, részt akarnak venni a voksolás ellenőrzésében, így a szavazatszámláló és a választási bizottságok munkájában is.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Allah hatalmas! Egy öngyilkos merénylő kivonhatja addig Szanyi kapitányt a forgalomból, így a kampány elmaradhat!

Allah hatalmas! Egy öngyilkos merénylő kivonhatja addig Szanyi kapitányt a forgalomból, így a kampány elmaradhat!

Azért kampányolnak, hogy az emberek ne éljenek
a demokrácia adta jogukkal. EZ antidemokrácia, a
szó valódi, betű szerinti értelmében.

Molnár jól mérte fel az MSZP szavazóinak intellektuális szintjét. Átlátta, hogy a biológia okán egyre ritkuló tagság megújulásra képtelen, mindent ami a jelenlegi kormány részéről indul eleve elutasításra talál.

Az MSZP, a DK hetven-nyolcvan év körüli törzsgárdája számára teljesen közömbös, hogy mi történik az országgal, a gyermekeikkel, az unokáikkal akár már öt-tíz év múlva. Utánuk a vízözön, első a párt, ahogy megszokták Rákosi és Kádár alatt.

Tételezzük fel, hogy Molnár is felismerte, hogy a migráns kérdésben elfoglalt álláspontjuk kikövezi az utat az MSZP végleges eltűnéséhez, törpe párttá válásához, kódolva a parlamenten kívül maradás esélyét is.

De mit kezdjen ezzel a tagsággal, ugye őket nem lehet leváltani. Molnár hozott anyagból - Rákosi, Kádár népe - , dolgozik, Vitányi kiválásával meg az utolsó értelmiségi is távozott az MSZP-ből.

Nincs teoretikusuk, alámerültek az LMP, Együtt, PM, DK napi színvonaltalan hisztizéseinek közegébe.

Azért vannak még persze kivételek is. A minap a fürdőben az egyik régi kedves baloldali ismerősöm azzal fogadott, hogy átgondolta az egészet migráns ügyben. A gyermekei jövője okán a NEM mellett döntött. Majd a megszokott módon tovább szidta a kormányt.

Azért én mégis optimista vagyok, s hiszek abban, hogy a nemzet, a család érdekei felülírják baloldalon is a pártpolitikai érdekeket, harcokat. S felismerik, hogy október 2-án nem Orbánért, hanem a nemzetért szavaznak.

Mai hír, Londonban 600 különlegesen kiképzett rendőr állt szolgálatba. Mától egész nap a közterületeken fognak portyázni nagy csapatokban, mivel rendkívül feszült a légkör a bizonytalan közbiztonság, a terrorfenyegetettség okán.

A baloldal tanulhatna az angol, a belga, a francia, a spanyol, a német történésekből. Ha valakinek mindez nem elég figyelmeztető jel, az a párt megérett a bukásra.

Ja, több szakértő szerint a migránsok nem fognak a ballib pártokra szavazni, tehát az MSZP se számítson arra, hogy ha már a magyarok nem szavazzák be őket ismételten a hatalomba, akkor majd ezt a migránsok megteszik.

Azért érdekes, s talán jelzés értékű, hogy mennyien reagáltak erre a posztra, s mennyien a vegán témára...Ez azért kissé ciki az MSZP-re nézve.

Elégedettek lehetünk, az mszp a saját sírját ássa (pedig Magyarországét szeretné).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés