ZDF: Németek menekülnek Magyarországra a migráció elől

2016. augusztus 11. 14:00
Újra arról írnak a német sajtóban, hogy vannak németek, akik a merkeli migrációs politika elől költöznek el Németországból - Magyarországra. „Németország már nem az, ami régen volt. Ez egyszerűen háború” – mondja egy német kivándorló a Heuténak. A portál arról ír: sokak szerint Magyarország olyan, mint a Nyugat, csak olcsó és nincsenek muszlimok.

A ZDF Heute portál arról ír: vannak németek, akik Angela Merkel migrációs politikája miatt költöznek el Németországból Magyarországra.

A portál bemutat egy húszas éveik elején járó bajor párt, akik egy Balatonnál élő német ingatlanközvetítővel találkoznak. Az ingatlanos Ottmar Heyde arról beszélt: a nála érdeklődők 80 százaléka Merkel politikája elől menekülne. „Az emberek azt mondják, elegük van abból, hogy egyre rosszabb lesz Németországban. És üdvözlik Orbán politikáját” – mondja, majd úgy folytatja: Orbán megvédte az országát egy határkerítéssel a „muszlimokkal, behatolókkal, gazdasági migránsokkal” szemben. A bajor pár egyetértőleg bólogat.

Mi keresztények vagyunk

A német fiatalok 14 ezer euróért néznek egy házat a Balaton déli partján, ennyiért semmi hasonlót nem kapnának Bajorországba. Igaz, hogy fel kell újítani, de így is menni akarnak Németországból, ahol nem látnak perspektívát, sőt, félnek a fejleményektől. A fiatalok politikailag a bevándorlásellenes AfD párthoz állnak közel a Heute szerint. A fiatal férfinak egyébként vannak magyar ősei, egy kicsit beszél magyarul is, és szolgáltató céget hozna létre, amivel balatoni németek házait, kertjeit és úszómedencéit gondozná. Pénzügyileg segítik őt a szülei. Felesége várandós, és nem akarják, hogy a gyerek Németországban nőjön fel. 

A portál megszólaltatja a magyarországi ház eladóját, Rigó Erzsikét is, aki hangsúlyozza: „Mi keresztények vagyunk”„mi nem akarunk muszlim szomszédokat. Nekik más a kultúrájuk és agresszívak. Ezt nem tudjuk elfogadni”.

A Heute arról is ír: Orbán Viktor Magyarországot a nyugati bevándorlótársadalmak ellenpéldájaként fogja fel. Magyarország eszerint egy muszlimok nélküli, harmonikus ország, amely eddig mentes volt a terrorizmustól. A német ingatlanos maga is örül annak, hogy a Balaton környékén nem lehet muszlimokat, törököket látni. „Nix.”

Magyarország olyan, mint a Nyugat, csak olcsó és nincsenek muszlimok

A portál emlékeztet, hogy a Balaton a korábbi évtizedekben a németek kedvelt utazási célpontja volt, itt találkozhattak a keletiek és nyugatiak egymással. Aki most a Balatonra költözik, az nem vállal sok kockázatot. Németország felé nyitott marad az út, Magyarország egy katolikus jellegű ország szinte bevándorlók nélkül. Keszthely városképe európaias, a németet is elég jól beszélik errefelé. Az étel olcsó, és az alacsony árszínvonal miatt a 770 eurós német átlagnyugdíjból nagyon jól ki lehet jönni. Jó az egészségügyi ellátás, és persze olcsóbb is a németországinál. Van itt is Penny, Lidl, Aldi, Spar, C&A. A nyugati márkák a rendszerváltás óta itt vannak, ugyanaz a kínálat, mint Nyugaton. 

A Heute úgy tudja, mintegy 30 ezer német él a Balatonnál. Tavaly óta viszont már politikai okok miatt is költöznek ide németek, a Heute szerint mintegy ezres nagyságrendben.

„Németország már nem az, ami régen volt. Ez egyszerűen háború” – mondja a bajor pár hölgytagja a Heuténak.

 

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:-)

Még a végén téged is olvasniuk kell a Mandin, az lesz a büntetés igazán!

Regota esedekes mar hogy a nyugati nyugdijasok meginduljanak kelet fele.

Ugyanugy ahogy a mi fiataljaink a magasabb munkaberekert nyugatra mennek (ami nekunk nem elonyos ugye), az o nyugdijasaik meg majd a magasabb vasarloero miatt keletre mennek (ami meg nekunk elonyos mert itt fizetik az afat meg koltik a penzt), ez a ket folyamat idovel egymast szepen ki fogja egyenliteni.

Aego, azok a jarulekfizetok azt a nyugdijat fizetik be, amit aztan ezek nalunk koltenek el, benne a rekorder afaval

nyugi, fizeti utanuk a sajat orszaguk.

Ugyanis EU-n belul az E121 (most mar S1) nyomtatvany alapjan jogosult egeszsegugyi ellatasra a nyugdijas ha atkoltozik masik tagallamba, viszony a koltsegeket a kuldo tagallam allja. Hogy ez konkret elszamolas alapjan vagy atalanyrendszerben megy azt nem tudom, de a kuldo fizeti az biztos.

Onnan tudom hogy nyugdijas apam kint el velem Parizsban, es neki ezt az S1et minden evben meg kell kernunk hogy legyen francia tb-je.

Ebben igazad van, de ugy latom hogy probalnak tenni eziranyban. CSOK esatobbi. Egyvalami nem megy meg egyelore: ugy elindulni ha nemcsak neked, de a szuleidnek sincs sajat lakasa, ileltve ha te meg joforman palyakezdo vagy, de szuleid mar (anyagi is) segitsegre szorulo nyugdijasok.
A lakhatas koltsegei dragak sajnos.

Öntsünk már tiszta vizet a pohárba és a Mandiner kedves olvasóit ne hagyjuk a német közszolgálati TV által megvezetni.
Pro primo: a 770€ átlagnyugdíjhoz:
"Durchschnittliche Rente in Deutschland
...
Häufig wird von Politikern und in Presseartikeln von der Durchschnittsrente (Standardrente) oder dem Eckrentner gesprochen. Laut der aktuellen Statistik der Deutschen Rentenversicherung liegt die monatliche Standardrente in den alten Bundesländern per 01.07.2015 bei 1.2314,45 Euro und in den neuen Bundesländern bei 1.217,25 Euro.
Az igaz,hogy:
Viele Versicherte müssen mit wesentlich niedrigeren Altersrenten als die Standardrente rechnen. So lag der durchschnittliche Zahlbetrag der Versichertenrenten am 01.07.2014 bei 1.061 Euro (Männer) bzw. 770 Euro (Frauen) in den alten Bundesländern und bei bei 993 Euro (Männer) bzw. 532 Euro (Frauen) in den neuen Bundesländern. (Quelle: Rentenversicherung in Zeitreihen. Ausgabe Oktober 2014. Herausgeber: Deutsche Rentenversicherung)

az Állami Nyugdíjpénztár által kifizetett nyugdijaknál a 770€ szerepel,de...
az is csak a nőknél...
Mivel legtöbb esetben családok költöznek le,a két nyugdíjat még így is össze kell adni.

Más,nem kevésbé fontos,hogy Németországban szinte minden nagyvállalatnak, cégnek külön plussz nyugdíjalapja van.Még az egyházi kórházaknak,idősek házában,ovodákban dolgozóknak is.Gyakorlatilag a németek 70% ezt a plussz nyugdíjat megkapja, ami az alapnyugdíjának 30% körül mozog.
Egy nyugdijas férj feleség nyugdíja 1061+770=1831 + ennek kb. 30% ,mondjuk 540€ Zusatzrente.
Pontosabban: az első két nyugdíjat a Bund, az állami nyugdijbiztosító fizeti a másikat magánkassza,a Siemens,a Knappschaft,a Thyssen, a Katolikus Nyugdíjbiztosító,stb.
Ugye egészen más az anyagi helyzete és a legtöbb nem az anyagi kényszer miatt menekül a Merkel-i "demokrácia" elöl.
"Wir schaffen es"

Mind többen lesznek.Nem elég,hogy a németek nyakára hozták ezeket az ingyenélő heréket,de még beszélni se szabad róla. !! Ez az amit a németek nem fognak sokáig bírni. Állami tartalékból még ideig-óráig eltartják a migránsokat, de a hangulat rossz.
Merkel muss weg!

trükkös az index:-)))) magyar ingatlanosokat kérdezett, amikor van német is:-))))
vagy szándékos félrevezetés, vagy slendrián munka:

http://index.hu/gazdasag/2016/..

Hazafiként ezek is annyit érnek, mint az elmenekült szíriaiak. Ugyanolyanok, mint a liberálisok, nem kell nekik ország, csak élőhely. Mint az állatok. Mire jó ez?

Neked igazad van!
Magyarországon egyes politikusok és kevésbé eszement polgárok azt gondolják, hogy a gazdaság belerokkanna, ha tisztességes nyugdíjak lennének!
Pedig: A nyugdíjasok munkaadókká válnának, vagyis a különbözetet az állam visszakapná a nyugdíjasok által kifizetett munkabér adójából.
Ehhez csak "fehér" gazdaság kellene, tisztességes adózók és egyszerű adózás.

(Mivel mindenki nem lehet politikus és celeb, ezért aki dolgozni akarna, találna munkát az idős emberek háza táján, a nyugdíjasnak is érdeke lenne ezt tisztességesen megfizetni).
Mi még csak a nyuggerezésnél tartunk.

Jó helyen vagy te Németországban, élvezd csak a "3,5x-ös" GDP-t, reménykedj, hátha meg lehet enni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés