Több mint ezer migránst akarnak a svédek Magyarországra visszaküldeni

2016. augusztus 12. 15:05
A dublini szabályozás keretében ezernél is több menedékkérőt akar visszaküldeni Magyarországra Svédország. Magyarország közölte, hogy nem alkalmazza a Dublin III-at, ezért a svéd migrációügyi miniszter be fogja hívni a magyar nagykövetet, hogy elmagyarázza neki: aki nem tartja be a dublini szabályozást, az nem lehet EU-tag.

Svédország egész pontosan 1061 menedékkérőt akar visszaküldeni Magyarországra arra hivatkozva, hogy itt regisztrálták őket az EU-ban először.

Magyarország közölte Svédországgal, hogy nem alkalmazza a Dublin III. rendeletet, amely azt írja elő, hogy a menedékkérőknek abban a tagállamban kell a kérelmük elbírálását kivárniuk, ahol először beléptek az EU-területére. (Magyarország általában azzal szokott érvelni, hogy az itt regisztrált migránsok esetében ez legtöbbször Görögország.)

A svéd migrációügyi miniszter, Morgan Johansson válaszul közölte, hogy behívatja a jövő héten a magyar nagykövetet, hogy elmagyarázza neki: mindenkinek be kell tartania a közös szabályokat, különben nem lehet EU-tag – idézi Johanssont a The Local.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mi meg elmagyarazzuk neki, hogy Magyarorszag nem hataros Sziriaval. Ami meg a Dublint illeti behivjuk a gorog kovetet is aztan intezzek egymas kozt.

A nagykovet helyeben szepen megkoszonnem a jegyzeket, es tovabbadnam gorog kollegamnak...

Off
7 - 7 közte 10.
:)

A svédek is inkább betartották volna az EUs rendeletet, amikor jöttek a migránsok. Így nekik sincs helyük az EU- ban. Nem úgy megy, hogy ha kedvünk van nem tartjuk be, meg nácizunk orba- szájba, aztán amikor kezd büdös lenni a zokni, akkor lepasszoljuk.

Javaslom, hogy a magyar követ vigyen magával egy nagy csomag újságcikket, meg média anyagot arról, hogy a svédek miként szegték meg a Dublin III- at. Csak az EU- ból való kizárás kedvéért.

Ha a svéd miniszter ránéz a térképre, láthatja, hogy Magyarországnak nincs semmi kapcsolata a Földközi tengerrel, tehát biztos, hogy nem Magyarországon léptek be az EU-ba a migránsok.

Vagyis kijár egy ejnye-bejnye Olaszországnak és /vagy Görögországnak, amiért elmulasztották a regisztrálást.
Ennyi.

Azért!
Nem lesz kicsi az "apróvilla" ezer embernek?

Milyen szerencse, hogy a svéd vezetők mindenek felett píszik! :-))

Mennyire humánus eljárás dobálni őket mint a forró krumplit, engedni, hogy becsörtessenek, majd visszatoloncolni őket oda, ahonnan elindultak. Miután elköltötték minden pénzüket embercsempészekre, kitéve magukat út özben ezernyi veszélynek, életveszélynek is.

Mi ebben az eljárásban az emberséges és a humánus?

"Amúgy meg, csak tessék minket jól kizárni az EU-ból. Az is 2-3 év, és addigra hol lesz már az EU ? Hol lesz már Svédország ?"

Van még ottan gitt, rágják még egy darabig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés