Kvótanépszavazás: hétfőn befejeződik az értesítők postázása

2016. augusztus 14. 9:13
A Nemzeti Választási Iroda legkésőbb augusztus 15-ig postázza ki minden választópolgárnak a kvótanépszavazásról szóló értesítőt. Ha valaki nem kapná meg, akkor ezt a helyi jegyzőnél jelezheti, ahol kaphat egy újat.

Hétfőn befejeződik az októberi népszavazásra szóló értesítők postázása. A Nemzeti Választási Iroda augusztus 8-án hétfőn kezdte meg a névre szóló küldemények postázását minden olyan magyar állampolgár részére, aki a rendelkezésre álló információk szerint az október 2-i népszavazáson szavazhat. Az NVI az értesítőben az országos népszavazás kitűzéséről, és arról tájékoztatja a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.

Az NVI az értesítők kiküldésével a Magyar Postát bízta meg. A mintegy 8 millió választópolgárnak legkésőbb augusztus 15-éig postázzák az értesítőt. Ha valaki nem kapja meg, akkor ezt a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. Egyértelművé teszi továbbá a szavazás helyét és idejét is. Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az október 2-i népszavazásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No de vasárnap??

Hát az üzletek is azért voltak zárva vasárnap, hogy az emberek a családdal foglalkozzanak, menjenek együtt kirándulni és menjen az egész család különböző programokra!!

Aztán szerinted kinek lesz fontos a szavazatod Brüsszelben??

Ez Brüsszelt semmire nem kötelezi és ott nagyon tudják, hogy mi Magyarország (tehát a kormány és a lakosság) véleménye a betelepítésről.
Teljesen felesleges erről egy népszavazás.

Ez az egész csak és kizárólag pártpropaganda amit az adófizetők fizetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés