Hogyan álljon egy Fidesz-szavazó az iszlámhoz?

2016. augusztus 15. 10:32

Ágoston László
agostonlaszlo.hu
A válasz egyszerű: nem hergelni az embereket és szítani az ellentétet, hanem pont hogy nyugtatni a közvéleményt és csökkenteni azt.

„Tény, hogy a kormány hivatalosan nem állt ki az iszlám ellen, sőt Orbán mindig igyekezett erőltetni a diplomáciai megbeszéléséken, hogy mennyire sokra értékeli az iszlámot. Ez értelemszerű is akkor, amikor pénzt akar az olajállamoktól látni... Ugyanakkor ez tipikusan a »ne azt nézd, mit mondok, hanem hogy mit teszek« esete: a kormány és a hozzá közeli média generálta azt a muszlim-ellenességet, amellyel mind találkozhatunk a kommentszekciókban.

Amiért a kormány felelős, és ami pofátlanná teszi ezt az egyébként helyes gondolatokat tartalmazó beszédet.

Kérdezheted, mi lett volna a megoldás? A válasz egyszerű: nem hergelni az embereket és szítani az ellentétet, hanem pont hogy nyugtatni a közvéleményt és csökkenteni azt. Én is félek a bevándorlási hullám hatásaitól és nem gondolnám, hogy rossz ember vagy rasszista lennél, ha te is félsz.

De elvárható lenne, hogy miközben az üzleti kapcsolatok építéséért, a letelepedési kötvényekért udvarolja körbe a kormány az arab államok gazdagjait, addig legalább ne rúgjon bele a más arab/muszlim államokból talán pont ezek miatt a gazdagok miatt is menekülőkbe...” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenhol növekszik a muszlimok iránti ellenérzés, főleg azokban az országokban, ahol iszlám szélsőségesek merényleteket hajtottak végre. Nemrég öltek meg egy imámot az Usában. Nálunk még egész szoft a hangulat.

Az, hogy Pakisztántól Marokkóig százezreknek, millióknak egyszerre jutott eszébe, hogy papírok nélkül, ha kell erőszakkal Európába induljanak, több, mint elgondolkodtató. Az, hogy kívülről embercsempészek, belülről gyanús jogvédő szervezetek egyengetik az útjukat, szintén furcsa. Az pedig, hogy már több, muszlimokhoz köthető, sok áldozattal járó cselekmény történt, szintén óvatosságra int.

Az előítéletek sajnos, tapasztalatokon alapulnak, és senkinek nem róható fel, ha egy év után odajutott, hogy nem kér ezekből az ide irányított bevándorlókból.

Mit kellene mondania egy kormányfőnek, aki egy kicsi, nyitott gazdaságú országot vezet???

Kereszténység, buddhizmus: Mindkettő alapítója egy tiszta, szent életű ember (isten?), aki saját példájával járt elöl, és mélységes humanizmus árad tanaikból. A szent könyvek, iratok sorait csak ezen keresztül lehet(ne) értelmezni. Az csak az emberi aljasságra példa, hogy nem mindig így történt.

Iszlám: dokumentáltan egy rablógyilkos, karavánfosztogató sivatagi horda pedofil (legkedvesebb feleségét, Aishát, 9 éves korától erőszakolta rendszeresen) vezére által alapított vallás. Innentől nincs értelme ezt-azt belemagyarázni, így-úgy értelmezni a Korán szavait.

Nem szégyen. Felelős viselkedés.
Attól, hogy megvan a véleményem a gyermekem tanáráról, ezt nem feltétlenül fogom kifejezésre juttatni osztályfőnöki órán. Pár udvariassági lózung és ennyi.

A megszállók 99,9 %-a muzulmán.

"Hogyan álljon egy Fidesz-szavazó az iszlámhoz?"

Magam részéről én egy távoli egzotikumként szeretnék tekinteni rá. Ugye a Földközi-tengertől délre és keletre.

Ja, hogy ez a vonat (minimum Nyugat-Európában) már elment...

A legbájosabb az egészben, hogy ezek a global001/kukagyerek/csuka-stb. féle egybites trollok mind jobbikos szerepben tetszelegnek.

De igazából ez egyáltalán nem is meglepő. Mára MEGKÜLÖNBÖZTETHETETLENEK a DK-s és jobbikos trollok.

Az már döfi.

Százalékokat számolsz, és kvázi megvalósult tényről ("ez a 30.000" stb.) beszélsz egy már régesrégen megcáfolt, még a verbális szócsaták napirendjéről is lekerült kósza ötlet kapcsán. :))))))

Ezt hívják nettó hazudozásnak. :)

OK., de ki az az Ágoston László? Legközelebb a házmesterünk véleményét is lehozza majd a Mandíner?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés