Liberálisok: Igent kell mondani a népszavazáson!

2016. augusztus 15. 20:24
Szent-Iványi István, a Liberálisok külpolitikai szakértője szerint aki „félreáll” a népszavazásból, az nem tudja megvédeni az európai értékeket, Magyarország Európához tartozását, az európai szolidaritást. Ezzel szemben a Liberálisoknak cselekvő válasza van, amely szerint a népszavazáson igent kell mondani Európára és a szolidaritásra.

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint az október 2-ai kvótareferendumon ki kell állni az európai értékekért, Magyarország Európához tartozásáért, az európai szolidaritásért, és ezt csak úgy lehet megtenni, ha valaki részt vesz a kampányban és a népszavazáson. Szent-Iványi István, a Liberálisok külpolitikai szakértője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában azt mondta: aki „félreáll”, az nem tudja megvédeni ezeket az értékeket. Pártjának határozott, cselekvő válasza van, amely szerint igent kell mondani Európára és a szolidaritásra.

Arra a kérdésre, hogy a népszavazást bojkottáló ellenzéki pártok a Liberálisokat fogják-e okolni, ha érvényes és eredményes lesz a referendum, a politikus úgy válaszolt: már elkezdték okolni őket, de nem értenek egyet az álláspontjukkal. Nem értünk egyet azzal, hogy ennyire ragaszkodnak az érvényesség „mítoszához” – mondta Szent-Iványi István, hozzáfűzve: pártja szerint az érvényességnek nincs igazi jelentősége ebben az esetben, mivel a népszavazásnak „nem lesz közvetlen törvényhozási következménye”.

A Liberálisok álláspontját kifejtve azt mondta: manipulatív a népszavazási kérdés, mert a kényszerbetelepítés „igazából nem létező jogi fogalom az Európai Unióban”. Az EU a menekültek elosztásáról akar intézkedni, ami nem jelent betelepítést, csak azt jelenti, hogy a menekültügyi eljárást kell lefolytatni az adott országban, „akár el is lehet utasítani” valamennyi kérelmet. A népszavazásnak szerinte „nagyon rossz politikai üzenete van”, az európai nemzetek közötti együttműködést nehezítheti meg.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az EU a menekültek elosztásáról akar intézkedni, ami nem jelent betelepítést, csak azt jelenti, hogy a menekültügyi eljárást kell lefolytatni az adott országban, „akár el is lehet utasítani” valamennyi kérelmet"

Hazudik.

Az érvényes szabályok szerint a menekültügyi eljárást ott kell lefolytatni, ahol először az EU határát átlépték. Ez pedig Görögország, Horvátország, Olaszország, Franciaország.

Szent-Iványi István!
A tiszta lelkű ember szolidáris.

Ön nem buta ember!
Gondolom, azt is mérlegelte, hogy a sok migráns (fiatal férfi) nem menekült.
Egy lázálom utolsó reménységei ők, azé a lázálomé, hogy a liberálisnak csúfolt eszme képviselőit beszavazzák Európa hatalmi rendszerébe.

Ebből a tényből kiindulva lehet értékelni az Ön megszólalását.
(Csőrike és az Ön beszélgetése előtt elhangzott egy üzenet, óvódások tetszenek lenni? )

Már az egész párttagság lájkolta a cikket...

Szombat online: "manapság számos jó szándékú zsidó is támogatja a háború sújtotta közel-keleti országokból érkezőket....náciknak, iszlamofóboknak nevezik, megbélyegzik és kiközösítik azokat a társaikat, akik megpróbálják figyelmeztetni őket: nagyon-nagyon sokszor arra érdemtelenekre pazarolják energiáikat. A nyugati kultúra megsemmisítőinek, saját gyilkosaiknak nyújtanak kezet."

A magyar liberálisok a zsidóság, a magyar nemzet leendő gyilkosainak nyújtanak kezet. S csodálkoznak, hogy lassan mérhetetlenek, s közutálatnak örvendenek?

Tehetik. Nekik már semmi veszteni valójuk nem maradt.

Engem az elmagyarázás érdekelne. Valahogy nagyon elhitte, gondoltam, megkérdezem, nehogy váratlanul érjen. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés