Megtagadták a munkát Merkel vendégei

2016. augusztus 18. 17:56

Szikszai Péter
Magyar Idők
Először még néhányan vállalták a melót, de aztán kevesellték az órabért, és 8,50-es németországi minimál óradíjat követelték.

A szászországi Waldenburgban sem tettek másként: beilleszkedési munkaprogramot hirdettek a bevándorlóknak. A foglalkoztatás célja az lett volna, hogy ha a német állampolgárok dolgozni látják a bevándorlókat, jobban elfogadják őket, és a menekültek sem unatkoznak. A munkáért pénz is járt, az órabérük 1 euró volt. Nem nagy összeg, de csak heti 20 órát kellett volna dolgozni, ráadásul választható tevékenységben. A menekültek kaptak munkaruhát és felszerelést is.

Először még néhányan vállalták a melót, de aztán kevesellték az órabért, és 8,50-es németországi minimál óradíjat követelték. Ezt a város büdzséje azonban nem bírta volna el. Erre a migránsok azzal utasították vissza a munkát, hogy ők Merkel vendégei, és »a vendégeknek nem kell dolgozniuk«.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóhoz sem jutok..................
A gondoknak ez még csak a kezdete...................

Cuki.

Ennek ellenére a németek nagy része valószínűleg még nem ingott meg a tévhitében, h. jó lesz ez így.

Föl nem tudom fogni, h. egy nagyon gazdag ország miért nem képes többet áldozni a gyermekvállalók azonnal jelentkező nem kicsit hátrányos anyagi helyzetének rendezésére.

Két fiam nevel gyermekeket Németországban, az egyik családban 3, a másikban 4 gyerek van. Természetesen az ottani támogatás az ittenivel össze nem hasonlítható, de a fizetés-támogatás arány hasonló.

Kényelmesebb és elegánsabb a munka karrier, mint a hosszú-hosszú évekig tartó fölnevelése a gyerekeknek.
A németek többsége már évtizedekkel ezelőtt a munka karriert választotta.

Nyilván sokak számára elfogadhatatlan a gyermekvállalás-nevelés munka karrierhez hasonló díjazása, de ahogy kinéz a külső forrás igénybevétele NEM megoldás.

A nép, amely bármilyen okból, de nem tudja szállás területét benépesíteni, belakni, elveszti azt. Nem biztos, h. az új nép, másfajta fajjal kellemes lesz az együtt élés.

Sajnos, semmi sincs ingyen.

Hazudni lételemed, vagy csak hobbi?

Az élet már csak olyan, hogy kis részekből épül a nagyobb rész...

Egy euroert? Annyiert noi munka: csinalja a q anyad!

Ez az igazság, TELJES ellátást kapnak, orvosi ellátással, ingyenes oktatáson való részvétel lehetőségével, plusz a családegyesítés megalapozott reményével. Ez az ország föladása a jövevények számára.

Nem vagyunk egyformák, a kelet más, mint a nyugat, számít, h. ki milyen eszme rendszerben nőtt föl, nagyon számít, h. mi a hozzá állása a tanuláshoz, MUNKÁHOZ.

Hasonló hasonlónak örül.

Valóban a jövő fölélése, ha egy társadalom a jólétét, kényelmét a saját gyermek nem-vállalásának árán tervezi a jelenben biztosítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés