Hatszáznál is több alkalommal nem sikerült kitoloncolni valakit Németországból

2016. augusztus 19. 15:43
Tavaly 637 alkalommal nem jött össze a német hatóságoknak, hogy kitoloncoljanak egy illegálisan az országban tartózkodó személyt. A legtöbbször a menedékkérő erőszakos ellenállásán bukik meg a dolog, de a légitársaságok és pilóták ellenállása is erős.

637 esetben fordult elő 2015-ben, hogy nem jött össze a német hatóságoknak egy menedékkérő kitoloncolása. A 637 alkalomból 332-szer a kitoloncolandó személy erőszakos ellenállásán bukott meg a hatóság akarata. 160 alkalommal a légitársaság vagy egy adott repülőgép pilótája gondolta úgy, hogy nem működnek közre a menedékkérő külföldre szállításában.

A Bild Zeitung összesítése szerint a leggyakrabban, 46 alkalommal a Lufthansa állt ellen, 23 alkalommal az AirBerlin, 20 alkalommal pedig a Lufthansa-tulajdonban álló, mára Eurowingsre átmárkázott Germanwings. 108-szor fordult elő, hogy a kitoloncolandó személy hirtelen megbetegedett azon a napon, amikor el kellett volna hagynia Németországot. Az elmúlt másfél évben összesen 30 ezer embert toloncoltak ki Németországból.

A Junge Freiheit közben arról ír, hogy fenti probléma máshol is előfordul: szerda este a belga hatóságoknak azért kellett megszakítaniuk egy kameruni férfi kitoloncolását, mert az illető a repülőn elkezdett üvöltözni. Az agresszívan viselkedő menedékkérő több útitársa támogatását is megkapta a repülőgépbeli ellenálláshoz, köztük két németét. Az illegálisan Belgiumban tartózkodó kameruni férfit és támogatóit végül leszállították a repülőről. A sajtóhírek szerint a kamerunit egy későbbi járattal szállítják hazájába, ellenállásbeli társait pedig büntetőeljárás alá vonják.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagy alakítsanak ki a hátsó ülésekből egy elkülönített részt, amit lehet fegyveresen őrizni. Sajnos a németek annyira túlzásba viszik a loyalitást és a " jaj csak nehogy nácinak nézzenek minket" önmarcangolást, hogy olyankor is hülyeséget csinálnak, amikor már tényleg nem kéne.

Erthetetlen hogy a rendorok rogton kifogynak az otletekbol ha nem pegida tuntetokkel allnak szemben...

Azért 35000-ből 600 az még nem az Apokalipszis. Különösen mert arról nem szól a statisztika, hogy ebből a 600-ból mennyi került utóbb mégiscsak haza, és mennyi dekkol még mindig a földi paradicsomban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés