Több mint hétezer menedékkérőt küldene vissza hozzánk Ausztria – négyet vettünk át

2016. augusztus 22. 10:30
Visszaveszi Magyarország Ausztriától a hazánkban regisztrált menekülteket – ígérte Orbán Viktor miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárnak annak látogatásakor. Konkrét számokról azonban nem esett szó, így a hétezernél több visszatoloncolni kívánt menekültből idén mindössze négyet vettünk vissza.

Az osztrák kancellár mellett állva ígérte meg Orbán Viktor néhány héttel ezelőtt, hogy Magyarország visszaveszi a Ausztriától a migránsokat, akik nálunk léptek az EU területére. A gyakorlatban azonban a hétezernél is több visszatoloncolni kívánt menekültből csupán négyet vettünk vissza a Magyar Nemzet információi szerint. A Belügyminisztérium közlése alapján a visszavett menekültek ilyenkor azonnal átkerülnek abba a nyugat-balkáni országba, ahonnan érkeztek, mivel hazánknak szerződése van ezekkel az országokkal. 

A menekültek nagy része Görögországnál lép be az Európai Unió területére, így oda kell visszakerülniük a szabályozás szerint. Csak az elenyésző kisebbség lépi át a magyar határnál az uniós határt, ők Koszovóból és Albániából érkeznek, vagy Ukrajnán át. Számokról viszont nem beszélt Orbán Viktor, amikor Christian Kern osztrák kancellárnak tette a felajánlását.

A Belügyminisztérium úgy tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy idén augusztus 15-éig 19542 esetben kérték uniós tagállamok nálunk regisztrált migránsok visszavételét, főleg Németország, Ausztria, Franciaország és az Egyesült Királyság. Ezeknek a menekülteknek a nagy része azonban Görögországon át jöttek az Unióba, ha nem is regisztráltak ott, ezért nem nekünk kellene átvenni őket, ahogy azt Magyarország jelzi a többi tagállamnak.

A migránsok pedig nem is akarnak visszakerülni a regisztráció helyére, nem működnek együtt a hatóságokkal, ha már elérték a célországot, ami a legtöbb esetben még most is Németország. Az előző évvel együtt összesen 52 000 embert akartak hozzánk visszatoloncolni, a legtöbbet Németországból. A minisztérium megfogalmazása szerint Magyarország nem büntethető azért mert Görögország nem tartotta be a játékszabályokat a regisztráció elmulasztásával – írja a Magyar Nemzet.

*

Kép: Magyar Nemzet

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értelmezési eltérés van. A visszaküldők aszerint akarnak visszaküldeni, hogy először itt lettek regisztrálva.
Mi meg azt mondjuk, oda kell küldeni őket, ahol először az eu területére léptek.
Ez a vita eltarthat évekig, sőt brüsszelt ismerve évtizedekig.

Hidd el, ha nem lenne a kerítés, azóta is naponta rengetegen gyalogolnának át rajtunk, vagy vonatoztathatnánk őket, aztán ha az utánunk levőknek elege lenne, akkor nálunk maradnának.
Jó az a kerítés.
Valóban nem a Fidesz építette, hanem a Magyar Kormány.

Tájékozatlan vagy.

A származási országuk valószínűleg tisztázott. Alaposan megvizsgálják, hogy vannak-e szárnyai.
Ha nincs ,akkor meggegyezhetünk abban, hogy a szárazföldön közlekedett.
Innentől kezdve nem túl bonyi a szitu. Előveszünk egy térképet, megnézzük, hogy volt-e útközben uniós ország, és az első megnyerte.

Bocsi, de az útvonalon lenni legalább akkora szívás. Folyamatosan százezerszám tartózkodnának az országban minden ellenőrzés nélküli migránsok. Bocs, de tök mindegy, hogy itt marad vagy sem, mert amint kilép innen, belép helyette 2. Az eredmény ugyanaz: koszos, szemetes, rikácsoló tömeg, akik félelmet keltenek. Hát nem.

Ha Orbán lenne Görögország miniszterelnöke, nem mondana semmit. Ez a probléma ui. fel sem merülne; védené az uniós határokat, így be sem jutnának Törökország felől.

Ezt nem teszi meg az eu, mert nem is akarja.

Ez most épp nem talált. Ui. azt mondta, azokat vesszük át, akik ITT léptek be az EU-ba.
Neked szövegértési gondjaid vannak? Csak nem a Magyar Bálint-féle iskplarendszer sérültje vagy?

Eláraszt? 4db albánnal?
Sztem te fideszes troll vagy.

Majd, ha Te is elmész szavazni. Akkor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés