Kilépek a Professzorok Batthyány Köréből

2016. augusztus 23. 22:07

Ángyán József
Ez a sajtónyilatkozat megerősítette azt a régóta érlelődő elhatározásomat, hogy a világról és benne a felelős értelmiség feladatairól alkotott, egymástól egyre távolodó, mára már paradigmatikusan eltérő véleményünk okán kilépek a Professzorok Batthyány Köréből.

„Tisztelt Elnök Úr! Kedves Professzortársak!

Egy erdélyi  családi pihenésről hazatérve most olvastam az októberi népszavazással kapcsolatos belső vitát és az ennek »eredményeként« megszületett - számomra megdöbbentően szervilis, a megítélésem szerint önző és a keresztény értékrendtől messze távol álló (t.i. aki egy szűk, bennfentes  kört gazdagítva fizet, legyen bár haramia, jöhet, de a többi, menekülő nyomorultból nem kérünk) kormányzati álláspontra valamint az ezt közvetítő ostoba és hazug propagandára is rálicitáló, csúsztatásokat és féligazságokat tartalmazó - sajtónyilatkozatot. Ez megerősítette azt a régóta érlelődő elhatározásomat, hogy a világról és benne a felelős értelmiség feladatairól alkotott, egymástól egyre távolodó, mára már paradigmatikusan eltérő véleményünk okán - szomorúan reménytelennek látván és feladván az ezzel kapcsolatos belső vitát - kilépek a Professzorok Batthyány Köréből. Kérem ezért Elnök Urat, hogy nevemet a PBK tagjainak sorából haladéktalanul töröltetni szíveskedjék.

A kezdeti közös hiteket, reményeket és szép emlékeket is hordozó, együtt töltött évekért köszönetet mondva, a PBK-nak - mint magát felelős keresztény, nemzeti értelmiségi tömörülésként meghatározó körnek - valamint tagjainak személy szerint is eszmélést és sok sikert kívánva, búcsúzó üdvözlettel:

Ángyán József”

(Ángyán József levelét a magyarnarancs.hu szerezte meg.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 237 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egyik hisztériára miért a másik hisztéria a válasz?

Mióta világ a világ , volt olyan , hogy kezdetben szövetségesek később mégis külön utakat jártak . A lényeg a kulturált , hogy ne mondjam "keresztény" szétválás . Derék emberek között is lehetséges véleménykülönbség . Személy szerint nem Ángyánnal értek egyet .

Ángyán úr, Dobó ugye nem volt keresztény. Részvétlenül végig nézte, hogy a menedékkérők a vár elött fagyoskodjanak, megfelelő ellátmány híján hiányosan táplálkozzanak, stb. Pedig nyugaton (Budán) bebizonyosodott, hogy hogyn lendítették fel a gazdaságot.

Most tehát akkor a FK-hoz csatlakozik ?

Olyan szintű seggnyalást, mint amit a PBK produkált, már a Kádár rendszer sem igényelt.
Megértem és tisztelem Ángyán Józsefet!

Rendben, tudomásul vettük.

Sajnos nem csak a vidékfejlesztéssel csinálják így (mást mondunk, mást teszünk -tegyük hozzá, hogy felvállaltan, és a híveiket ez nem zavarja)

Ez a MI titkunk. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés