Lojalitás és német útlevél

2016. augusztus 24. 10:10

Merkel kijelentése egy újabb helyes jele annak, hogy Németország többet követel polgáraitól annál, mint hogy csak papíron legyenek németek.

„»Elvárjuk a hosszú idők óta Németországban élő török származású németektől, hogy magas fokú lojalitást mutassanak Németország iránt« – ha ez a mondat két évtizeddel ezelőtt hangzott volna el egy német kancellár szájából, jóval nagyobb felháborodás követte volna, mint amit ma hallani. Akkortájt már az is kriptofasiszta emberijog-sértésnek számított balos körökben, ha valaki a külföldi gyökerű gyerekek minél gyorsabb és jobb németnyelv-tanulását követelte. Akkoriban ugyanis a multikulturalizmusban látták a gyógyírt a németség sebeire a társadalommérnökök.

(...)

A kancellár lojalitási kérésének nem lesz gyakorlati következménye, már csak azért sem, mert akkor több német politikusnak is tartania kellene valamiféle ellenőrzéstől. Merkel kijelentése egy újabb helyes jele annak, hogy a német állam többet követel polgáraitól annál, mint hogy csak papíron legyenek németek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/24211