Hadd repülhessenek a menekültek, kérik civilek az EU-tól

2016. augusztus 24. 10:31
Összeurópai civil kezdeményezés indult, hogy a menekültek és menedékkérők számára könnyebb legyen Európába repülni, csökkentve ezáltal azok számát, akik az embercsempészek által szervezett drága és életveszélyes, tengeren keresztüli átkelést választják.

A „Let’s fly to Europe” kezdeményezés célja, hogy az EU Tanácsa megváltoztassa vagy megszüntesse azt az irányelvét, amely kimondja, hogy bár a menedékkérőknek nincs megtiltva hogy repülőjegyet vásároljanak, a légitársaság lesz érte a felelős, ha az illető a célországban nem kap menedékjogot. Ilyenkor a menedékkérőt Európába repítő légitársaságnak kell fizetnie az illető szállását, ellátását, hazaútját és némi bírságot is.

Markus Jaggo, a kezdeményezés egyik szóvivője a Deutschlandfunknak azt mondta, ez az összeg menekültenként akár 50 ezer euró is lehet: „Ezen összeg miatt tagadják meg a légitársaságok a menekültek utaztatását. A menekülteknek meg kellene legyen a lehetősége arra, hogy mint bárki más, vehessenek egy repülőjegyet, felszálljanak egy gépre és a célországban lefolytassák a menekültügyi eljárást.”

A civilek most azért küzdenek, hogy összegyűjtsenek egymillió aláírást ügyük mellett, ha ez ugyanis sikerül, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elé kerül a téma.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem szállhatok fel az eu területén egy gépre sem papírok nélkül. Ha akarnak, az ellenőrzés során még a gatyámba is belenézhetnek.
Ezek a civilek erről nem beszélnek.

A tízezrével érkező egyedülálló ifjak pedig otthagyták ebben a gyilkos káoszban az anyjukat, apjukat, testvéreiket.
Bravo.

Amelyik ország ebbe beleegyezik, oda tőlem utazhatnak. Csak hát melyik repülőtéren lehet papírok nélkül felszállni bármelyik járatra? Hogy néz ez ki a gyakorlatban, mert hülye civilként bármit lehet javasolni.

Kérdezd meg a légitársaságokat, hány különjáratot tudnak beállítani, ha egyszer csak ezrek jelennek meg a repülőtéren, nem hajlandóak azonosítani magukat, nem hajlandóak együtt működni a hatóságokkal, csak azt fogják hajtogatni, hogy nekik jogaik vannak, és már tódulnak is a beszálló kapuk felé. Kérdezd meg a biztonsági szolgálatokat, mit szólnának egy ilyen helyzethez?

Ahogyan ezt tavaly megtapasztaltuk a Keletinél.

Ahogy hallgatom a német rádióadókat , ez a kezdeményezés hamvába holt . Valahogy úgy , mint az a kezdeményezés , hogy írják alá , Magyarországon nincs demokrácia . A célzott egymillió aláírás töredéke gyűlt össze , nem is merik a szervezők nyilvánosságra hozni , annyira kínosan kevés...

Inkabb kiterjeszteni kene ezt a repulotarsasagokon tul a vasutra, nemzetkozi busztarsasagra, na es persze a taxisokra/csempeszekre.

Vannak olyanok is pl Ukrajnabol, azokat vizsgalat nelkul utasitja el a stazimutti. Hogy miert? Mert kereszteny kulturkorbol jovo feheremberek. Az meg nem kell Soroseknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés