Üzenjen Orbánnak: igen!

2016. augusztus 26. 20:57

Horn Gábor
Népszabadság
Nem lehet mindig mindent lehajtott fejjel megúszni. El kell menni és egy igennel kell üzenni Orbánnak.

Meg lehet mutatni ezen a népszavazáson, hogy az illiberális humbugok dömpingje ellenére van hazánkban egy 10-15%-os mag, amely eltántoríthatatlan attól a meggyőződésétől, hogy mindenkinek vannak emberi jogai. És ez a mag minden kormányzati offenzíva ellenére is nyugatias, szabadelvű kultúrát tart kívánatosnak, és az igen szavazatával nemet mond Orbán uszításaira.

Pontosan tudjuk, hogy ennél sokkal nagyobb az ­Orbán-kormányt elutasítók bázisa. Nem azokról szólok most, akiknek nem egyszerűen elegük van a korrupt, az országot még a régiós átlagtól is leszakító, a szegényeket még szegényebbé tevő politikából, hanem azokról, akik ennek a politikának a Nyugat-ellenességét is ellenzik.

Téved az ellenzék, ha úgy véli, elidegeníti magától ezt a nagyobb szavazói halmazt, ha ebben a kérdésben is a morálisan egyedül elfogadható módon viselkedik, s a humanizmus és a nyugatias attitűd és jog szemléletét jeleníti meg a kampányában. Nem ezen múlik a 2018-as győzelem vagy bukás.

Ezen az múlik, hogy képesek-e egy érzékeny helyzetben az országrontó ideológiával szembemenni, tiszta értékeket is felkínálni a magyar társadalomnak, vagy csöndben elnézik, hogy a kormány terjeszti a gyilkos kórt a fejekben.

Az ellenzéknek megadatik, hogy elvszerűen viselkedjen, hogy megmutassa, európai arcéle nem csupán akkor mutatkozik meg, ha ez egybeesik a választók többségének elvárásával, hanem akkor is, ha sok küzdelemmel, beszélgetéssel, nehéz diskurzusokkal kell megértetni, mi itt az igazság.

Ezt teszi például – fájdalmasan magányosan, sokszor saját klérusának fejcsóválása ellenére – Ferenc pápa is.

Az igen mellett szól még valami: felszabadító hatással lenne ez mindazokra, akik igennel szavaznának ­Európára, a nyugatias attitűdre Orbánnal szemben, hogy lám, nincsenek egyedül, több százezer polgártársukkal egyetemben hisznek egy nyitott és tisztességes világ magyarországi megvalósíthatóságában. Ez pedig tovább erősítené bázisukat, véleményük pedig még több polgár szemében lenne meggondolkodtató vagy épp elfogadható.

Nem lehet mindig mindent lehajtott fejjel megúszni.

El kell menni és egy igennel kell üzenni Orbánnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 215 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van, el kell menni, és a ti 10-15%otok csak szavazzon igennel, és mi a "maradék" 85% nemmel szavazunk. Ez teljesen rendben lesz így!

"És még annyit mondott, h a nyugati és keleti média egyaránt hazudik. De mint a vízfolyás."

Halljuk hát íz igazságot! Bár feltételezem, arról nem beszélt, vagy pedig te nem leszel hajlandó leírni. :D

Horn Gábor és az SZDSZ vezetői mindig kétkulcsos politikusok voltak. Rájuk is igaz, amit Gyurcsány öszödön mondott a hazugságról.

"Higgyék el, fontosabb nekem, hogy mi lesz az SZDSZ-szel annál, hogy mi lesz ezzel az országgal. És ezt nagyon őszintén mondom.\" Ezt mondta a kisebbik kormányzópárt ügyvivője és államtitkára a köztelevízió április 8-i, reggeli hírműsorában. Horn Gábor szerint a húszperces interjúban ennek ellenkezőjéről beszélt. Az InfoRádiónak a politikus azt nyilatkozta: ha nem lenne számára ez az ország mindennél fontosabb, akkor az SZDSZ nem készülne kilépni a koalícióból.
Forrás: http://inforadio.hu/belfold/20..

Az idézett szöveg és a hozzá kapcsolódó hanganyag is bizonyíték a kétkulacsosságra. Igaz, hogy kiléptek a koalícióból, de kívülről támogatták az MSZP-t és Gyurcsány hatalomba maradását. Nem kilépni kellett volna a koalícióból, hanem támogatni a parlament feloszlatását és időközi választást tartani. Ezt kellett volna tenni akkor amikor az öszödi beszéd napvilágra került. Nem tették meg, mert tartottak attól, hogy egy időközi választás során nem jutnának be az országgyűlésbe, ahogy ez 2010-ben történt.

Ezzel hazug és hiteltelenné vált Horn Gábor és az SZDSZ is. Most pedig háttérben ott vannak a DK mögött. Részben közvetlen, részben az EgyüttPM-ben.

Szerintem a liberális kemény mag nincs 600 ezer, még a fele sem. Legfeljebb 150-200 ezer körül lehet. A többiek legfeljebb szimpatizánsok, akik könnyen változtatják a véleményüket. Erre bizonyíték, hogy 2010-ben kiestek a parlamentből.

Mellár Tamás is liberális?

"Az "igen" mellett érvelve Mellár Tamás az M1 aktuális csatornán péntek este hangsúlyozta: Magyarország az EU-tól az elmúlt években nemzeti össztermékének csaknem harmadát kapta meg támogatásként, amely nagyságrendjében az Egyesült Államok által a második világháború után Nyugat-Európának nyújtott Marshall-segélyhez hasonlítható."
http://webradio.hu/hirek/belfo..

Szivárognak...hírtv, atv, mindegyiken ott vannak.

Köszi ezt a videot, nem ismertem:-))))
Aki fikát eszik, minden más galádságra is képes!!!!

Üzenem Horn Gábornak:
Nem sikerült változni, még mindig masszív hülyének nézi a választókat. Ezt a hírtv-ben való szereplésekor állapítottam meg. Véleménye szerint azért támogatják ilyen sokan a NEM-et, mert a kormány a kampányba sok pénzt belerakott. Ugye, ezt mondta?
Elmondom a valóságot: a választók nem hülyék, használnak internetet, néznek tv-t, hallgatnak rádiót és a hírekből képesek következtetéseket levonni. Amiért sok a NEM: nem akarunk no-go zónát, nem akarunk feloldódni egy másik kultúrában, nem akarunk terroristákat ( egyet sem), nem akarunk burkinit, nem akarunk mecsetet, nem akarunk imámot, akit külföldről neveznek ki........................... és sorolhatnánk.

Erős kampányra készül az ellenzék a népszavazás kapcsán.
Összefogás itt, összefogás ott, de vajon mi lesz a vége. Vékony össze..sás?

http://www.atv.hu/belfold/2016..

Mi meg NEM-et mondtunk nekik, letöröltük az szdsz-t a politika térképéről. Úgy látszik még mindig fáj nekik és nem magukban, hanem bennünk, választókban keresik a hibát, mint ahogy most is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés