A döntés

2016. augusztus 27. 15:31

Nem szeretnénk, ha Magyarországon bárkinek döntést kelljen arról hoznia, lövet-e. Az újabb kerítés azonban lépés a felé, hogy végül dönteni kelljen élet vagy halál dolgáról.

„A Financial Times által megkérdezett szakértők szerint a határokon emelt védelmi rendszerek megnehezíthetik a terroristák bejutását, de jórészt hatástalanok a menekültáradat vagy a gazdasági migráció ellen. A hatékonyság kulcsa az elrettentés és a szomszédok együttműködése. Mi az elrettentés? Izrael szíriai határán 2011-ben tüzet nyitott a kerítés ellen tiltakozó palesztinokra, 35-en haltak meg. Ha ugyanis tömegek mennek neki a kerítésnek, ahogyan a kormány elrettentő kampánya előrevetíti, végülis ez lesz a végső kérdés. Más módja ugyanis nincs az eddig eljutó áradat feltartóztatásának.

Nem szeretnénk, ha Magyarországon bárkinek döntést kelljen arról hoznia, lövet-e. Az újabb kerítés azonban lépés a felé, hogy végül dönteni kelljen élet vagy halál dolgáról. Már ha igaz, amit a kormány állít, és tömegek özönlenek ide.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/24267