A döntés

2016. augusztus 27. 15:31

A szerk.
Népszabadság
Nem szeretnénk, ha Magyarországon bárkinek döntést kelljen arról hoznia, lövet-e. Az újabb kerítés azonban lépés a felé, hogy végül dönteni kelljen élet vagy halál dolgáról.

„A Financial Times által megkérdezett szakértők szerint a határokon emelt védelmi rendszerek megnehezíthetik a terroristák bejutását, de jórészt hatástalanok a menekültáradat vagy a gazdasági migráció ellen. A hatékonyság kulcsa az elrettentés és a szomszédok együttműködése. Mi az elrettentés? Izrael szíriai határán 2011-ben tüzet nyitott a kerítés ellen tiltakozó palesztinokra, 35-en haltak meg. Ha ugyanis tömegek mennek neki a kerítésnek, ahogyan a kormány elrettentő kampánya előrevetíti, végülis ez lesz a végső kérdés. Más módja ugyanis nincs az eddig eljutó áradat feltartóztatásának.

Nem szeretnénk, ha Magyarországon bárkinek döntést kelljen arról hoznia, lövet-e. Az újabb kerítés azonban lépés a felé, hogy végül dönteni kelljen élet vagy halál dolgáról. Már ha igaz, amit a kormány állít, és tömegek özönlenek ide.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A legtöbb élet tűzparanccsal menthető meg.

A lángszóró tönkreteszi a kerítést. A hőtől kilágyul
az acél.

A liberális Európa akkoriban a Szent Péter bazilika építésével volt elfoglalva, Michelangelo is sokba került, nem jutott arany a felmentő seregre. Szegények építkeztek minden fele, mert hajó számra jött a rabolt arany Amerikából és ugye azt nem lehetett puskaporra költeni, mert nagy volt a hiány kolostorból, katedrálisból valamint a drágakövekkel kirakott liturgikus edényekből.

Humánus agyonlövés?
Milyen az?
Nem fáj, nem halálos, olyan mint egy szúnyogcsípés?
Mert én még humánusan szétfröccsenő agyvelőt nem láttam.

Sütögessünk elevenen egy kis arab mogyorót!
Meg szűzpecsenyét! Burkában a hurka!

Te nagyon beteg ember vagy.
Neked már nem okoz semmi komoly sérülést.
Te okozol a környezetednek.

Balfácánok ott a Nol-nál vigyázó szemeteket az Egyesült Államokra vessétek.

A világ legfejlettebb állama képes volt űrhajósokat küldeni a Holdra már csaknem félszáz évvel ezelőtt, mégsem képes határvédelmét úgy megoldani, ahogyan a balfácánok ott a Nol-nál elképzelik.

Az Egyesült Államokban nem agyalágyult kibicek mondják meg, mint a NOL ujságírói, hogy van e szükség kerítésre a hatékony határőrizethez!

A világ legfejlettebb állama, az Egyesült Államok már fél évszázada képes volt űrhajósokat küldeni a Holdra, de még neki is muszáj volt egy 3000 km hosszú kerítést építeni déli, mexikói határán, hogy feltartóztassa Amerika délebbi szegény országaiból kiinduló migrációs áradatot.

Szakértői

vélemények szerint, ha most az Egyesült Államokban kinyitnák a határokat, kb. 5-700 millió

bevándorlóra számíthatnának. A jelenlegi népesség kb. 320 millió. A valós

nehézségek miatt persze ez a szám lecsökkenne, de 50-100 millió bevándorló

valóban sorban állna a határoknál. Annak hogy

kinyíljanak a határok, persze a jelenlegi politikai helyzetben semmi esélye

nincs, mint ahogy más radikális alternatívának sem.

Azért

van ez így, mert az USA döntéshozói a Földön járnak.

Az USA déli határán évente sokszázezer illegális határsértőt kap el mindössze 18000 felfegyverzett határrendész.

A Mexikói Nemzeti Emberi Jogi Bizottság is felhívja a figyelmet a falra. Adataik szerint már eddig is rengetegen haltak meg a határátlépés közben, összesen több mint 5600-an.(15 év alatt)

2009 és 2013 között legalább tíz esetet dokumentáltak, amikor a Border Patrol tagjai a határt átszelő lövést adtak le, megölve hat mexikóit mexikói földön.

Nem tudom, lehet velem van a baj, de a gyilkolás, az erőszakos halál az nem része az emberségnek, a humánumnak, tehát nem lehet humánus.

A fegyveres határvédelem szükséges, a határsértők ellen éles lőszer is használható kell legyen, de a fegyverhasználat az nem egy humánus cselekedet, hanem egy erőszakos kényszerítés.

Én, személyesen, cca. 1 éve.

A migránsok Bulgárián át is jövögetnek. Egy ideig tavaly elálltak ettől az útvonaltól, mert egy 'gellert kapott' golyó eltalálta egyiküket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés