Mellár Tamás: Szavazzanak igennel!

2016. augusztus 27. 10:58
Mellár Tamás közgazdász szerint az igen szavazat az októberi referendumon nem azt jelenti, hogy jöjjenek a migránsok számolatlanul és ellenőrizetlenül, hanem azt, hogy ha Magyarország az unió tagja, akkor az EU döntései rá is vonatkoznak.

Az igen szavazat mellett érvelve Mellár Tamás közgazdász az M1-en péntek este hangsúlyozta: Magyarország az EU-tól az elmúlt években nemzeti össztermékének csaknem harmadát kapta meg támogatásként, amely nagyságrendjében az Egyesült Államok által a második világháború után Nyugat-Európának nyújtott Marshall-segélyhez hasonlítható.

Mindez nem működhet úgy, hogy közben az ország az unió közös problémáinak megoldásából nem veszi ki a részét, mert könnyen előállhat az a helyzet, hogy egy kétsebességes EU perifériáján találja magát, tette hozzá a szakember, a KSH volt elnöke.

Mellár Tamás szerint a nem válaszra biztató kormány csak zsarolási potenciálra akar szert tenni a népszavazással, az ellenzéki pártok bojkottfelhívása pedig elhibázott, destruktív, e helyett nemzeti egységre lett volna szükség. Ez a népszavazás nem közjogi, hanem politikai kérdésről szól, mondta a közgazdász az állami televízióban.

Az október 2-ra kitűzött, az uniós menekültkvótáról szóló népszavazás kérdése egyébként így szól: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sértődött percember... szánalmas vergődésében eljutott a fodorgábori-gyurcsányi balszélre.

Mellár is adja le a magyar útlevelét a hazafele szálló repülőgépre való felszállás előtt.

A kemény ellenszél ellenére jutottunk arra a pontra, hogy több EU tagállam nyíltan vagy a magyar farvizet kihasználva a mi oldalunkon áll. Most meg jön ez a Mellár, hogy dobjunk el mindent és legyünk Brüsszel alázatos szolgái. Hát nem fogunk.

Aki igennel szavazok vagy arra budít tisztában van azzal, hogy a többség a nemet fogja választani, tehát nem fog soha bekövetkezni amire szavaz, de pénzzé teheti a szavazatát mert Soros alázatos szolgája valamilyen támogatást kaphat. Úgy politikait ha politikus vagy anyagi a különböző alapítványokon keresztül.

Mellár szó-bűvészkedése burkoltan mondja ki azt , amit mi értünk : az "igen"-szavazat az bizony kvótát , s elvileg határtalan sok migránst jelent , nem magyar döntéshozók érdekei szerint . Ráadásul , Mellár úgy csinál , mintha mi nem aktív-önálló tagok lennénk az EU-ban , hanem az ottani bürokraták függvényei .

Egyetértek. Menjen el mindenki, véleménytől függetlenül. Így biztosan érvényes és eredményes lesz, és világosan látszani fog, hogy milyen elsöprő a NEM-ek aránya.
Mellár pedig egy sértődött hülye.

A "diktátum" megvalósítása többféleképpen lehetséges.
Így;
- katonai erőszakkal,
- gazdasági ráhatással,
- a döntések rendszerének fellazításával,
- törvények, rendeletek révén (láthatatlan törvény),
- különböző kedvezmények megvonás, büntetés bevezetése.

A katonai erőszak kivételével a többi megjelenik az EU működésében.

"A BRD ebben kétségkívül fontos szereplő, de hogy mennyire nem diktál, azt a Mutti jelen körútjai is mutatják." - írod.

Németország nagyságánál fogva közvetett hatást tud gyakorolni. Ehhez szövetségesek akar és tud szerezni. Ennek során a fentebb felsoroltak eszközként jelennek meg. Merkel utazgatásának is két célja van. Az egyik; felmérni a helyzetet. A másik ráhatást gyakorolni a renitensekre.

Azok az országok maradnak meg 'európainak', amelyek nem engednek be tömegével afrikai és ázsiai bevándorlókat.

Nyugat-Európa csak egyik fele Európának.

Az a bizonyos 'sötét középkor' a Római Birodalom germán népek elözönlésével következett be. Annak romjain jó ezer év múlva történt meg az újrakezdés. De akik most jönnének, nem fognak Európa romjain új civilizációt teremteni.

De hát közgazdász létére,ennyire???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés