Mellár Tamás: Szavazzanak igennel!

2016. augusztus 27. 10:58
Mellár Tamás közgazdász szerint az igen szavazat az októberi referendumon nem azt jelenti, hogy jöjjenek a migránsok számolatlanul és ellenőrizetlenül, hanem azt, hogy ha Magyarország az unió tagja, akkor az EU döntései rá is vonatkoznak.

Az igen szavazat mellett érvelve Mellár Tamás közgazdász az M1-en péntek este hangsúlyozta: Magyarország az EU-tól az elmúlt években nemzeti össztermékének csaknem harmadát kapta meg támogatásként, amely nagyságrendjében az Egyesült Államok által a második világháború után Nyugat-Európának nyújtott Marshall-segélyhez hasonlítható.

Mindez nem működhet úgy, hogy közben az ország az unió közös problémáinak megoldásából nem veszi ki a részét, mert könnyen előállhat az a helyzet, hogy egy kétsebességes EU perifériáján találja magát, tette hozzá a szakember, a KSH volt elnöke.

Mellár Tamás szerint a nem válaszra biztató kormány csak zsarolási potenciálra akar szert tenni a népszavazással, az ellenzéki pártok bojkottfelhívása pedig elhibázott, destruktív, e helyett nemzeti egységre lett volna szükség. Ez a népszavazás nem közjogi, hanem politikai kérdésről szól, mondta a közgazdász az állami televízióban.

Az október 2-ra kitűzött, az uniós menekültkvótáról szóló népszavazás kérdése egyébként így szól: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sértődött percember... szánalmas vergődésében eljutott a fodorgábori-gyurcsányi balszélre.

Mellár is adja le a magyar útlevelét a hazafele szálló repülőgépre való felszállás előtt.

A kemény ellenszél ellenére jutottunk arra a pontra, hogy több EU tagállam nyíltan vagy a magyar farvizet kihasználva a mi oldalunkon áll. Most meg jön ez a Mellár, hogy dobjunk el mindent és legyünk Brüsszel alázatos szolgái. Hát nem fogunk.

Aki igennel szavazok vagy arra budít tisztában van azzal, hogy a többség a nemet fogja választani, tehát nem fog soha bekövetkezni amire szavaz, de pénzzé teheti a szavazatát mert Soros alázatos szolgája valamilyen támogatást kaphat. Úgy politikait ha politikus vagy anyagi a különböző alapítványokon keresztül.

Mellár szó-bűvészkedése burkoltan mondja ki azt , amit mi értünk : az "igen"-szavazat az bizony kvótát , s elvileg határtalan sok migránst jelent , nem magyar döntéshozók érdekei szerint . Ráadásul , Mellár úgy csinál , mintha mi nem aktív-önálló tagok lennénk az EU-ban , hanem az ottani bürokraták függvényei .

Egyetértek. Menjen el mindenki, véleménytől függetlenül. Így biztosan érvényes és eredményes lesz, és világosan látszani fog, hogy milyen elsöprő a NEM-ek aránya.
Mellár pedig egy sértődött hülye.

A "diktátum" megvalósítása többféleképpen lehetséges.
Így;
- katonai erőszakkal,
- gazdasági ráhatással,
- a döntések rendszerének fellazításával,
- törvények, rendeletek révén (láthatatlan törvény),
- különböző kedvezmények megvonás, büntetés bevezetése.

A katonai erőszak kivételével a többi megjelenik az EU működésében.

"A BRD ebben kétségkívül fontos szereplő, de hogy mennyire nem diktál, azt a Mutti jelen körútjai is mutatják." - írod.

Németország nagyságánál fogva közvetett hatást tud gyakorolni. Ehhez szövetségesek akar és tud szerezni. Ennek során a fentebb felsoroltak eszközként jelennek meg. Merkel utazgatásának is két célja van. Az egyik; felmérni a helyzetet. A másik ráhatást gyakorolni a renitensekre.

Azok az országok maradnak meg 'európainak', amelyek nem engednek be tömegével afrikai és ázsiai bevándorlókat.

Nyugat-Európa csak egyik fele Európának.

Az a bizonyos 'sötét középkor' a Római Birodalom germán népek elözönlésével következett be. Annak romjain jó ezer év múlva történt meg az újrakezdés. De akik most jönnének, nem fognak Európa romjain új civilizációt teremteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés