Rendőrökre támadt, majd elvett egy fegyvert egy afgán férfi Szegeden

2016. augusztus 27. 16:38

Előállítása során támadt rá az őt kísérő rendőrökre az az afgán férfi, aki ellen a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség szombaton nyomozást rendelt el.

Az afgán férfit Kecskemétről szállította a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pénteken délután Szegedre. A gyanú szerint az előállítás során a megbilincselt afgán férfi egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé vált, ezért az egyik rendőr megpróbálta lefogni.

Ekkor a gyanúsított az intézkedő rendőr pisztolyát a tokjából, a fegyverrögzítőt kioldva megszerezte és saját mellkasához szorította. Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert.

Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a gyanúsított megharapta. A lőfegyverrel való visszaélés bűntette, továbbá a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség szombaton az őrizetbe vétel mellett gyanúsítottként hallgatta ki az afgán férfit, akinek az előzetes letartóztatását is indítványozza az ügyészség.

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/24268