Nem olyan nő

2016. szeptember 2. 7:49

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Van helye Európában a burkininek és a burkának? Nincs. Segíti az integrációt a burka viselése? Nyilván nem. A burka annak a jele, hogy viselője minimálisan sem adaptálta otthonról hozott életmódját az európaihoz.

„Érzik magukon a nyomást a nyugat-európai vezetők, és sürgősen úgy kell tenni, mintha csinálnának valamit. Néhány hetet sikerült eltölteni azzal, hogy nagyszabású vitát indítottak arról, mit viseljenek a muszlim nők Európában. Ez igen! Csalhatatlan érzékkel megtalálták a radikalizálódás és a terrorizmus gócpontját, és könyörtelenül felléptek ellene. Persze, félre a gúnyolódással. Van helye Európában a burkininek és a burkának? Nincs. Segíti az integrációt a burka viselése? Nyilván nem. A burka annak a jele, hogy viselője – vagy legalábbis annak férje, bátyja, apja – minimálisan sem adaptálta otthonról hozott életmódját az európaihoz, vagy – és nehéz eldönteni, melyik az ijesztőbb – itt, Európában jutott el erre a szintre a nyugati kultúra elutasításában. Franciaországban és Németországban is igyekeznek óvatosan közelíteni a kérdéshez, nyomatékosítják, hogy nem akarják látni, de csak kerülgetik a forró kását, ha ki kell mondani, miért. Pedig az elutasítás, amit az európai emberek többsége érez a burka és a burkini iránt, ennél elemibb. Az európai ember ugyanis azt mondja a burkát viselő muszlim nőnek, hogy nem akarom, hogy itt legyél. Vagy legalább legyél olyan, mint mi.

Egyik sem megy. Eljött a nagy szavak és tanulságok ideje. »Túl sokáig mi németek sem vettünk tudomást a problémáról« – ismerte el a »Wir schaffen das« mantrájának egyéves évfordulóján Angela Merkel. A híres szlogen alanyait, a németeket viszont már kezdi egy kicsit idegesíteni ez a »wir«, és egyre kevésbé akarnak ők is részei lenni a migrációs vállalkozásnak.

Merkelnek természetesen igaza van, nem vettek tudomást a problémáról. Nem vett tudomást a problémáról ő, és nem vettek a németek sem, hogyan is tehették volna, ha fogalmuk sem volt róla, mi vár rájuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... és nem vettek a németek sem, hogyan is tehették volna, ha fogalmuk sem volt róla, mi vár rájuk.”

Nekem nincsenek illúzióim a túlkompenzációba belepistuló, intellektuálisan szándékosan legyengített németek szellemi potenciáljával kapcsolatban, de ha fogalmuk sem volt arról, mi vár rájuk a migráció megerősödésével, akkor bizony - fájó szívvel bár - de azt kell mondanom, hogy megérdemlik a sorsukat.

Csak aztán az ő sorsuk nehogy a mienk is legyen. AZ EU vezetése tudniillik ezt nevezi "közös európai megoldásnak"...

"a amerikaiak úgy általában agressziv állatok"

hat, kulpolitikaban ketsegkivul...

"Ezt a szokást is behozhatják Európába és ugrálhatnak fűszoknyában szabadon hagyott keblekkel?"

ha sved bombazok lennenek azt mondanam hogy igen. De mivel Afrikabol jonnek igy inkabb nem kivanom oket latni, se lengen, se sehogyse.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés