Kormány: Veszélyes elemeket tartalmaz a kvótacsomag

2016. szeptember 3. 16:50
A felső létszámkorlát hiánya, a kilátásba helyezett szankció a kvóta elutasítói számára, valamint a menekültek létszámát növelő családegyesítés mind súlyos kockázatokkal járó elemek a kötelező elosztási mechanizmust rögzítő kvótacsomagban – nyilatkozta Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A brüsszeli kvótacsomag súlyos gazdasági, kulturális és biztonság kockázatokkal jár – hangsúlyozta szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: nem várható el a magyar emberektől, hogy ezt a kockázatot vállalják, főleg úgy nem, hogy a migrációs válság előidézésében nekik semmilyen felelősségük nincs. 

Ez akkor is igaz, ha tudjuk: a bevándorlók túlnyomó többsége áldozata „saját kormányának, az embercsempészeknek, a terroristáknak, de leginkább a betarthatatlan ígéreteket tevő brüsszeli politikának” – fogalmazott. 

Tegyük félre a pártpolitikát!

Dömötör Csaba azt mondta, sajnálatos, hogy az ellenzéki erők pártpolitikai célokra akarják használni a népszavazás ügyét, bojkottra, érvénytelen voks leadására buzdítva vagy a referendum tétjét elviccelő plakátokkal jelentkezve. Pedig „most nem pártokról, hanem valami sokkal többről, Magyarország jövőjéről van szó” – tette hozzá. 

Az államtitkár arra kért mindenkit: vegyen részt és szavazzon nemmel az október 2-ai referendumon, amelynek – mint kérdésre válaszolva hangsúlyozta - elsősorban politikai következményei lesznek, hiszen „október 3-ától Brüsszel térfelén pattog majd a labda”, nem teheti majd meg, hogy „tovább erőltesse ezt a veszélyes politikát”

Nem lehet dönteni az emberek megkérdezése nélkül

A népszavazásra azért van szükség, mert azt gondoljuk, hogy Brüsszel rossz választ adott a migrációs válságra. Miközben az európai állampolgárok azt várnák, hogy minden erővel védjük meg a határokat, Brüsszel elfogadott egy kvótacsomagot, amely ellentétes az európai és a magyar emberek akaratával és érdekeivel – fogalmazott.

Hangsúlyozta: Brüsszel úgy akarja kezelni a problémát, hogy a kvótacsomaggal szétteríti azt, bevándorlókat telepítve a tagországokba, miközben nyilvánvaló, hogy ez olyan kérdés, amiben nem lehet dönteni az emberek megkérdezése nélkül.

Az államtitkár a brüsszeli csomag három „különösen veszélyes eleme" közé sorolta a felső létszámkorlát nélküli kötelező elosztási mechanizmust, azt, hogy súlyos büntetéssel sújtanák azokat a tagokat, amelyek elutasítják a kötelező kvótát, valamint, hogy megkönnyítené a családegyesítéseket, tovább növelve a betelepítettek számát.

(MTI)

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem, amennyiben a népszavazás érvényes és eredményes lesz - többségben lesznek a NEM-ek - akkor ez csak a mindenkori magyar kormányra és az országgyűlésre kötelező. Ez is csak akkor, ha törvénybe foglalja az Országgyűlés, amihez minősített többség kell. Ebben az esetben a következő kormányokra - minden egyes tagjára - is mindaddig kötelező jelleggel bír, amíg a törvényt nem módosítják.

A korábbi EU döntés pedig jogorvoslati kérelemmel az Európa Bíróság előtt fekszik.

Ne erőlködj. Neked magas amit írtam. Te csak a BAL-RAD írásokat tudod értelmezni.

Mikor Solyommadarat kitiltottak a totok, felment az ugy Brusszelig es Strasbourgig.
Az ottani libsik sajat szajukkal jogerosen azt mondottak hogy minden tagallam szuveren joga schengen ide vagy oda, hogy eldontse kit enged be a teruletere. Jogerosen kimondatott, ehhez tartsak magukat.

Te hülye vagy. Ha a szavazólapon a kérdésbe belejavítasz érvénytelen lesz.

Nem Jobbikos vagy te, hanem balliberális. Azon belül is Maszopos a suíványosban.

Ezt a hozzáállást nem is értem.

Tunya nem Jobbikos, hanem Maszopos. Ezért idézhet a BAL-RAD-ról.

"-nem lehet megállapítani kire adta a szavazatát"

pont emiatt lesz ervenytelen, ugyanis ha beleirsz a kerdesbe, mar eldonthetetlen lesz az eredeti kerdesre adando valaszod, mivel nem azt valaszoltad meg.

http://www.origo.hu/itthon/201..

http://24.hu/kulfold/2012/10/1..

bocsanat, annyit tevedtem hogy nem Strasbourg hanem a luxemburgi Europai Birosag mondta ki

"A Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség alakuló ülése során táblaavató ünnepségre került sor.


A rendezvényen stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége (MNHSZ) és a Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetsége (MKBSZ).

Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke elmondta, hogy szervezetük célja, hogy a magyar termékeket piacképessé tegye, ehhez pedig kapcsolatokat kell építeni.

A most megszületett megállapodás értelmében olyan vállalkozásokat igyekszenek teremteni Magyarországon, amelyek úgy használják fel a magyar értékeket, az innovációs eredményeket, hogy hozzájáruljanak a magyar gazdaság fejlődéséhez, és ebben nagy szerepe lehet az MKBSZ-hez tartozó, államkötvényt vásárló kínai üzletembereknek.

Forrás: MCOnet

Interjú Dr. Pesti Imrével, az MNHSZ elnökével

Interjú Szabó Istvánnal, Pest Megye Közgyűlésének elnökével

Interjú Hu Bifenggel, a Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség elnökével"

Több nő jelezte az esseni városi fesztivál alatt, hogy molesztálták őket. A tanúvallomások alapján a módszer a már szokásos: körülálltak, fenyegettek, majd markoltak - közölte vasárnapi kiadásában a BILD.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés