Gyurcsány: El lehet buktatni ezt a történelemmel játszódó hazugságot

2016. szeptember 5. 17:39
A DK elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján a kvótanépszavazással kapcsolatosan arról beszélt: azoknak, akiknek elegük van mindabból, ami az utóbbi hat évben történt, nem szabad megengedniük, hogy a miniszterelnök önmaga igazolását lássa egy esetleges politikai sikerben.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök két nagy politikai hasznot remél az október 2-i kvótareferendumtól. Egyrészt tovább akarja fokozni az európai együttműködéssel kapcsolatos kételyeket, másrészt a népszavazást – annak sikere esetén – saját politikájának az igazolására fogja felhasználni. Gyurcsány Ferenc hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a távolmaradás mellett kampányoló pártjuk a plakátok, a választási videók és a kampánydal mellett több száz település, összességében mintegy 1700 helyszínére fog kitelepülni. Úgy fogalmazott: minden a szavazók és a DK politikusai között elhangzó mondat minden találkozás annak az esélyét növeli, hogy „el lehet buktatni, meg lehet állítani ezt a történelemmel játszódó hazugságot”. 

Gyurcsány Ferenc azt is kiemelte, hogy Magyarország bizonyos értelemben már döntött, amikor a kormányfő február 20-án áldását adta arra az európai tanácsi határozatra, amelyik lényegében tudomásul vette a belügyminiszterek tanácsának korábbi döntését, hogy Magyarország is részt vesz a menekültek első szétosztásában. Hozzátette, az elmúlt két évben a kormány döntése értelmében 1260 embert telepítettek le Magyarországon. Azoknak, akiknek elegük van mindabból, ami az utóbbi hat évben történt, nem szabad megengedniük, hogy a miniszterelnök önmaga igazolását lássa egy esetleges politikai sikerben – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ferenc Önt már nem kell elbuktatni, Ön már elbukott csak még nem vette észre.
Szedje a gyógyszerét és pihenjen többet és főzzön szutykos csirkepaprikást. Csak arra vigyázzon nehogy összekeverje magát a szutykos csirkével.

Neki mindig valami nagyot kell mondania, amivel aztán bekerülhet a hírekbe. Tényleg olyan, mint valami szar celeb.

6 év?
5 volt az a 6 év

Akkorát bukott, mint viharban az ólajtó.

A bolondok házában az egyik ápolt elkezd kiabálni:
- Én voltam Magyarország legjobb miniszterelnöke!
Egy másik megkérdezi:
- Honnan tudod?
- Isten mondta nekem, amikor bérmálkoztam.
Hátulról a párt elnökhelyettese:
- Hazugság, én meg sem szólaltam!

:-)
Azt nem írtam, hogy rendes ólajtóról van szó.

Hát szerintem is. Csak épp kellett még 2,5 év, amíg az MSZP végre valahára eltávolította a kormányfői posztról.

"...minthogy azonosítsa a távol maradókat a pártját támogatókkal, hogy utána elmondhassa, mennyien állnak mögötte."

Mondasz valamit. Már bennem is felmerült, hogy vajon miért beszél folyton a népszavazásról, ha a távolmaradásra akar buzdítani, hiszen ez nagyon nem jó taktika. De végül is így érthető.

Meg szóljon már neki valaki, hogy belőle még inkább elege van az embereknek. Saját kvalitásait pedig miniszterelnökként már bemutatta, amikor majdnem csődbe vitte az országot.

Az a Fidesz legnagyobb szerencséje, hogy a "másik oldalon" Böszme a legpotensebb ellenjelölt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés