Leléptek Lettországból a kvótamenekültek

2016. szeptember 6. 14:12
Néhány hét után elhagyta Lettországot, és visszament Németországba azoknak a menekülteknek a jelentős része, akiket az uniós kvótarendszer alapján vett át önkéntesen a balti állam. Az érintett menekültek viszont ennek ellenére továbbra is kapják a lettországi segélyüket, attól ugyanis nem foszthatók meg csak azért, mert elhagyták az országot.

Az uniós kvóta alapján átvett eddigi 23 menekült vagy más státuszt kapott személyből 21-en néhány hét után már el is hagyták Lettországot és visszatértek Németországba, nehézségeik támadtak ugyanis a munkahely-kereséssel és a lakbérfizetéssel.

Az érintett menekültek ennek ellenére továbbra is megkapják a lett segélyt, ami havi 139 eurót jelent számukra. Ez az összeg ugyanis jár azoknak, akik megkapták a menekült, vagy más alternatív státuszt. Előbbiek egy évig, utóbbiak 8 hónapig, és csak abban az esetben lehet megvonni a segélyt, ha a címzettje elhalálozott, a minimálbért meghaladó keresethez jutott, vagy bűncselekmény miatt fegyintézetbe kerül.

Lettország egyébként azt vállalta, hogy 2017 végéig összesen 531 menekültet fogad be.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ó, a mindent megoldó kvótarendszer...

es kapjak a kiegeszitest nemetektol is gondolom... fasza... " attól ugyanis nem foszthatók meg csak azért, mert elhagyták az országot" na igen, igy aztan tenyleg teljes ontokonszuras a kvotazas...

ez csak arra jo, hogy ahmed akinek lettorszagot dobta a gep 139 eurobol el majd Frankfurt-alson, ali meg akinek svedorszagot, majd 900 eurobol el ugyanott.
Kurva igazsagos lesz :)

legyel mar esznel, egyaltalan nem kene nekik penzt adni!!

Szegény lettek már a migránsok is elmenekülnek tőlük.
Csak a Mutti a tyúkanyó!

Uj ertelmet nyer az eurolotto. Eleg ide eljonni, aztan dobnak egy 28oldalu kockaval, aki szerencses az kap ezer juro korul, aki sziv az meg a tizedet, oszt el mint Marci, hevesen. jolvan.

"csak abban az esetben lehet megvonni a segélyt, ha ... bűncselekmény miatt fegyintézetbe kerül."

Havi 139 eurós jövedelem mellett ez csak idő kérdése. Mondjuk már ez az összeg is kimeríti a védelmi pénz fogalmát.

Na és mit csinálnak havi 139 euróval Németországban? Mármint a be nem jelentett melón kívül még milyen más opció jöhet számításba?

Natehát, átkvótázták őket a lettekhez. Ott kspnak egy segélyt, amit most NO- ba utalnak a lettek mert az ország elhagyása nem indok a segély megtagadására.
Miért nem költöznek haza? Gondolom a letteknek nem lesz gond utalni Afganisztánba, Irakba stb....?

Tök jó, ezt találták ki a mi kis libsikénk nekünk is?

Miért, gondolta valaki komolyan, hogy nálunk is itt maradna az az 1200 ember? Mikor mi is menekülünk innen? Akkor mit rettegtek úgy a az egyébként nem létező kvótától (amelyre egyébként vezéretek az EU-ban rábólintott februárban), hogy NÉPSZAVAZÁS cirkuszt kell rendezni ellene?

Szerintem a lettek örülnek, hogy megszabadultak tőlük, méghozzá ilyen olcsón.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés