Valamit üzen az MSZP

2016. szeptember 6. 12:47

Rab László
Népszabadság
Ha egy párt akar valamit, márpedig az MSZP akarhat, tanulja meg, hogy nem lehet egyszerre mindenről beszélni.

„Molnár Gyula, aki a Fidesz akaratától nem függeltenül négy hosszú éven át lehetett vádlott, 66 napja viszont szocialista pártelnök, azzal magyarázta a baloldali szavazókat félrevezető plakátverziókat, hogy azok csak ötletek voltak, a Maradj otthon!-ra szólítanak fel, semmiképp sem akarják a Fidesz hazug kvótakampányát segíteni. De a pártelnök is érezhette, hogy valami nem stimmel, mert hozzátette, hogy csatazajban nem szerencsés a többszintű kommunikáció. Azaz: nem kéne összekeverni a sunyi kvótareferendumot az Európára nehezedő bevándorlási hullám kérdésével. A referendumot akkor dobta be az orbáni gépezet, amikor kiderült, hogy kopaszokkal gátolták a szocikat a boltzáras népszavazás ügyében – a bevándorlás kezelése viszont összeurópai ügy. Melyből (tudjuk!) a magyar kormány nem óhajtja kivenni a részét. Helyette az uszítást választja, méghozzá úgy, hogy még az olimpiai közvetítés alatt is zúdítja nyakunkba a sületlenségeket.

Csakhogy ha az MSZP belát a Fidesz-kommunikáció paravánja mögé, akkor minek mutogat olyan plakátokat, amelyek az IGEN és a NEM alternatíváját, valamint az otthon maradást is tartalmazzák? A hírek szerint a 2018-as kampányban a szocialisták olyan egyértelmű kérdésekkel kívánnak előrukkolni, hogy szeret­né-e a választó, hogy Habony Árpád még több festményt vigyen haza. Meg hogy Mészáros Lőrinc ne kényszerüljön ócska, olcsó luxusjachton tölteni a nyári szabadságát. Ha ennyire le tudják csupaszítani a politikai kommunikációt, akkor miért kell a Maradj otthon! mellé más, bizonytalanságot sugalló alternatívákat felkínálni? Az Európára nehezedő bevándorlási teherről is beszélni kell, ebben igaza lehet Molnárnak, de nem akkor, amikor az a téma, hogy most lépdeljen-e az ember ikszelni vagy ne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a "kopaszokkal gátolták a szocikat a boltzáras népszavazás ügyében", hanem a népszavazást kezdeményező lúzer volta, meg a tar főnöke tehetetlensége.

Molnár 66 nap alatt úgy megroggyant, oda minden kisfiús bája.
:)

Így van ez T. Rab, amikor az ész a bugyutaság rabláncára kerül.

A választási kampány hangnemét le lehet vinni a Mariana-árok fenekére, de annak eredménye csak az egészet megrühellő választók szélsőséges pártra voksolása lesz.

Ha mindenki úgy kezelte volna Európában a menekültügyet, mint a magyar kormány, akkor az tényleg az lenne, amit egykor az MSZP üzent: álprobléma.

Egyébként élvezet volt belepillantani a progresszív-demokrata-ajrópai ellenzékünk tervezett 2018-as kampánystratégiájába. Kifinomult, az ellenfél tiszteletén alapuló, tisztességes, amolyan valódi demokrata kampány lesz, amelynek célja a választók objektív meggyőzése a balliberális oldal által kidolgozott, felelős stratégián alapuló, elmélyülten szakmai kormányprogram helyességéről.

Ja, nem...

Az MSZP-nek már régebben üzenetek. Horn Gábor a többször bérmálkozón keresztül.

Ezzel azt prognosztizálod, hogy a Fidesz még a 2030-as választást is megnyeri. Csak addigra hal ki a mostani balliberális nomenklatúra?

Majd kuncze doktor úr besegít.

Most nem ér rá. Az ingyen utazási igazolványt készíti a támogatóknak.

"A hírek szerint a 2018-as kampányban a szocialisták olyan egyértelmű kérdésekkel kívánnak előrukkolni, hogy szeret­né-e a választó, hogy Habony Árpád még több festményt vigyen haza. Meg hogy Mészáros Lőrinc ne kényszerüljön ócska, olcsó luxusjachton tölteni a nyári szabadságát."

Nem kell aggódni, ezeknek kampec.

Nincs itt semmi probléma. Gyurcsány azt csinálja, amit ilyenkor szokott, meg az MSZP is. Én meg megiszom a kávémat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés