Perrel fenyegeti Magyarországot Ausztria

2016. szeptember 7. 9:59
Ausztria pert indítana Magyarország ellen, amennyiben nem fogadná vissza azokat a menekülteket, akiket a megérkezésük szerinti első európai uniós tagországnak kell befogadnia. Magyarország, hasonlóan Közép- és Kelet-Európa más országaihoz, elutasítja az ez irányú kezdeményezéseket, Ausztria pedig a dublini rendeletekre utalva indítana pert a további ellenállás esetén.

Ausztria belügyminisztere szerdán kijelentette, hogy Ausztria pert indítana Magyarország ellen, ha az nem fogadná vissza azokat a migránsokat, akik a múlt év óta többnyire figyelmen kívül hagyott uniós jogszabályok alapján jogosultak menedéket kérni az első EU-tagállamban, ahova megérkeztek – írja a Reuters.

Az elmúlt egy évben osztrák és magyar félen is konszolidálódott a helyzet a közös határon, ami fókuszponttá vált az Európába érkező migránsok tömeges áradatától. Migránsok százezrei utaztak dél-európai országokból északra Ausztria, Németország vagy Svédország felé, így akkor lehetetlenné tették, hogy a dublini rendeletek értelmében visszaküldjék őket az első tagországba. Közép- és Kelet-Európa országai – köztük Magyarország is – ellenezték a visszaküldött migránsok befogadására tett kezdeményezéseket, valamint a kvótarendszert is elutasították. 

Wolfgang Sobotka az ORF rádiónak a dublini egyezményre utalva elmondta, hogy „azok az államok, akik állandóan megszegik a törvényt, jogi következményekre számíthatnak”. Amikor arról kérdezték, hogy Magyarország nem fogadná vissza a dublini egyezmény alapján visszaküldött migránsokat, Sobotka elmondta, hogy „abban az esetben az Osztrák Köztársaságnak muszáj lenne perhez folyamodnia”.

 

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a görögöket mikor fogja Ausztria beperelni?

És hol akar beperelni? A sajtó tele volt a plüsmacikkal, meg virágos menekült simogatókkal.

Attól tartok, hogy a Pragmatica Sanctio alapján a Habsburgokat is visszafogadtatnák velünk.

Nincs más hátra, mi se regisztráljunk. Menjen mindenki a sógorékhoz, regisztráljanak ott.

Miután hivatali elődje kifejtette, hogy fasiszták vagyunk, így biztonságosan nem lehet ide visszaküldeni senkit.

Azokat a politikusokat kéne perelni, akik néhány évvel ezelott tapsoltak Kadhafi megbuktatásának, és követelték hogy Asszadnak mennie kell. Ezeknek a nagyokosoknak köszönhetö, hogy a mostani helyzet olyan, amilyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés