A népszavazás tétje

2016. szeptember 7. 12:58

Gajdics Ottó
Magyar Idők
Ha egy érvényes népszavazás eredményen nem kötelezi semmire a senki által meg nem választott Európai Bizottságot, ha ennek nincs semmilyen következménye, akkor az unió nem demokrácia, hanem a legrohadtabb diktatúra.

Ha egy érvényes népszavazás eredménye kimondja, hogy a magyarok döntő többsége nem akarja másra bízni hazája demokratikusan megválasztott parlamentjén kívül annak eldöntését, kivel élünk együtt a jövőben, és ez nem kötelezi semmire a senki által meg nem választott Európai Bizottságot, ha ennek nincs semmilyen következménye, akkor az unió nem demokrácia, hanem a legrohadtabb diktatúra. Akkor, ha van kvóta, az bizony a definíció szerint kötelező. Ezért kell bíróságon perelni a már meglévőt, és ezért kell szavazatainkkal visszautasítani minden tervbe vettet.

Ez annyira világos, hogy még Molnár Gyula, az MSZP kusza logikájú elnöke is érthetné, ha akarná. De nem akarja, mert azzal elismerné, hogy nem lehet egyszerre kvótaellenesnek és népszavazás-ellenesnek lenni, amikor a referendum éppen a bármiféle kvóta elleni küzdelemhez kér erős felhatalmazást. Úgy látszik, az Orbán-fóbia gyors szellemi leépüléshez vezet. (...)

Akárhogy csűrjük-csavarjuk, szép lassan kiderül, a népvándorlás megállításának, a migránshelyzet kezelésének egyetlen közösen vállalható, emberséges módja van, ha a hazatérésükben segítjük őket. Ez sem lesz egyszerű, hiszen be kell fejezni országaikban a háborúkat, ehhez azonnal le kell állítani mindenféle fegyverszállítást, titkos és nyilvánvaló beavatkozást, sok pénzt kell fordítani az újjáépítésre, amiben európai és amerikai szakértők irányításával már ők is szerepet vállalhatnának, és bele kell törődni, hogy ők sem akarnak mást, mint jól élni, de nem abban a formában, ahogyan azt mi tesszük itt Európában. Ebbe persze belebukna az a politikai és gazdasági elit, amelyik az inváziót a nyakunkba varrta.

Még hogy nincs valódi tétje az októberi népszavazásnak…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

az a helyzet, hogy ez a népszavazási kérdés NEM a migránsokról szól, hanem OV-ról
olcsóbb lett volna persze egy közvéleménykutatást megrendelni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés