Mi történik a kvótanépszavazás másnapján?

2016. szeptember 7. 11:48

Kiszelly Zoltán
Mozgástér
Érvényes és eredményes magyar népszavazás, valamint az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bevándorlás-ellenes elnökjelöltjének a győzelme alapjában forgatná fel az EU migrációs politikáját.

„Október 3-án ezért az első vízválasztó az lesz, hogy mekkora volt a részvétel. Érvényes és eredményes magyar népszavazás, valamint az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bevándorlás-ellenes elnökjelöltjének a győzelme alapjában forgatná fel az EU migrációs politikáját.

Ez a brexittel és a közelmúlt német tartományi választásaival egyetemben azt mutatná, hogy a közvélemény-kutatási adatok valósak, a közép-európaiak több mint kétharmada, illetve a nyugat-európaiak több mint fele valóban ellenzi idegen kultúrájú emberek nagy tömegeinek Európába telepítését.

Amennyiben a magyar népszavazáson nem jelenne meg legalább 4,2 millió választó, ám a NEM-szavazatok 75-85 százalékkal győznek, úgy a hazai közvélemény hiteles lenyomatát kapnánk, ami így is jó tárgyalási alapot biztosít Orbán Viktornak Brüsszelben.

Emlékezzünk 2012-re, amikor az első Békemenet 400 ezres tömege azt üzente a világnak, hogy amennyiben kívülről sikerülne is megdönteni a polgári kormányt, akkor egy új választáson is a Fidesz-KDNP kapna többséget. Így is lett.

A balliberális ellenzék az eredménytelen népszavazás tényén lovagolna, a közjogi szempontok részleteit boncolgatnák. A legkülönbözőbb okokból távolmaradókat egytől-egyig »saját« szavazójuknak számolnák, és az önámítás más minősített eseteit is elkövetnék. Ez a pótcselekvés legkésőbb akkor válna értelmetlenné, ha Ausztriában az FPÖ jelöltje győz, és a világsajtó másnap már a »populisták« győzelméről cikkezne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a populistázás kezd gagyi lenni, ha a hatalomhoz a nép a popolo támogatása kell.

A populista a libsináci szóhasználatban a fasiszta szinonimája.

Ennyi.

Az ellenzék számára egyik végkifejlet sem terem babért,már az elején elszúrták.

Jó az elemzés, de szerintem ennél többről is szó van.

Ahhoz, hogy Törökország vízummentességet kapjon az EU-ban szükséges az összes tagállam belegyezése. Szerintem ez nem lesz meg. Amennyiben mégis meglenne, olyan tiltakozási hullámot váltana ki, amely a most regnáló, hatalomba lévő pártok bukását jelentené.

Amennyiben Törökország nem kapja meg a vízummentességet – ha hinni lehet – megnyitja a nyugati határát és áttengeti a migránsokat. Ez pedig azt jelentené, hogy Görögországot elözönlik és az ország csődbe megy, ha a szomszédos országok lezárják a határaikat. Amennyiben Görögország csődbe megy Németország elveszti a görög válságba beinvesztált tőkéjét. Az olasz és spanyol válság, a britek kiválása akár egy újabb pénzügyi válságot is elindíthat, amely az euró válságához és az EU felbomlásához is elvezethet.

Szó nincs itt gyűlöletről. Ezt csak belemagyarázzák, ami nem más, mint sámánkodás.

A felelős politikus a tényekre épít és figyelembe veszi a választók véleményét.
Demokráciában pedig a többség véleménye a döntő. A választások és a népszavazások is erről szólnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés