Kollektív lelkiismeret-furdalás

2016. szeptember 8. 9:34

Nagy Dániel
Nézőpontok
Igenis társadalmi szintű, kollektív betegségről van szó olyankor, mikor reális alternatívaként merül fel a demográfiai problémák bevándoroltatással való megoldása.

„A kollektív önutálat és az individuum túlzott szeretetének közvetett indikátora a születések számának drasztikus csökkenése is. Természetesen rengeteg előnye van a fejlett nyugati világ vívmányainak, álságos lenne például azt állítani, hogy ne érintene engem is főként pozitívan a posztadoleszcencia jelensége. Mégis látszik, hogy a migráció egy olyan téma, ami alapjaiban rengeti meg a korábban gránitszilárdságúnak hitt alaptételeket, rámutat a nyugati civilizáció gyógyítható, azonban halálosnak tűnő betegségére.

Mert igenis társadalmi szintű, kollektív betegségről van szó olyankor, mikor reális alternatívaként merül fel például a demográfiai problémák bevándoroltatással való megoldása, vagy az, hogy miért védenénk kerítéssel a határainkat, mikor az – állítólag – úgysem fogja megállítani az embertömegeket!

Természetesen mai szemmel nézve gyarló és kegyetlen dolog volt mind a világ gyarmatosítása, mind pedig a 20. század szörnyűségei, azonban ezért Európa 21. századi polgárai nem felelősek. Ezt pedig jó lenne, ha mindenki tudatosítaná magában, mert a túlkompenzálással több kárt tudnak okozni, mint hasznot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés