Muszlim nőt diszkriminált, börtönbe kerülhet a norvég fodrász

2016. szeptember 9. 9:36
Pénzbüntetéssel sújtottak egy norvég fodrászt, amiért nem volt hajlandó kiszolgálni egy hidzsábot viselő nőt. Mivel nem akar fizetni, ezért akár börtönbe is kerülhet.

A rendőrség 870 eurós pénzbírságot szabott ki egy norvég fodrásznőre, amiért  nem volt hajlandó kiszolgálni egy hidzsábot hordó asszonyt. Ezt azonban nem volt hajlandó befizetni, ezért ha a bíróság úgy dönt, le kell ülnie a büntetését.

A 47 éves nő – aki amúgy a norvég Pegida mozgalom tagja – arra hivatkozva tagadta meg a muszlim nő kiszolgálását, hogy számára a muszlim viselet ijesztő ideológiát tükröz, nem pedig egy vallási jelképet.

A fodrásznő meghallgatása után azt mondta: büszke magára.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon találkozhat-e bent Breivikkel, mondjuk egy számítógépes játék erejéig?

Vagy a hölgyre szigorított magánzárka vár? Hiszen az ő bűne nyilván sokkal súlyosabb, mint nevezett úré...

Nekem meg aszonták, a piacgazdaságban a kereslet és a kínálat szabadon áramlik. Ha ez a nő nem szolgál ki muszlimokat, jól megbüntesse nekije a piac láthatatlan keze, amennyiben egy vevő máshoz fog menni. Vagy nem lyól mondom a libsi leckét?

Én sem teljesen értem, hogy egy hidzsábot viselő nőn mit lehet fodrászkodni?
Ami kilóg alóla, azt otthon egy ollóval is le tudta volna vágni az a nő.

"Ezt már napokkal ezelőtt megírtam írt hozzászólásban."

A cikk ezt állíja: "nem volt hajlandó kiszolgálni egy hidzsábot hordó asszonyt."

De nekem ez így nem áll össze. Mert ugyanis a hidzsábot hordó asszonyok es azok családtagjai, általában mélyen vallásosak. Az ilyeneknek Allah törvényei a mérvadóak, az állam szabályozsait semmibe szokták venni, és csak akkor tartják azokat be, ha arra vannak kényszerítve. Ezért, az ilyenek nem szoktak a hatósagokhoz fordulni. ha valóban nagy sértésnek vették, hogy elutasították kiszolgálni, akkor számomra elképzelhetőbb az, besprayelik a fodrászat kirakatát, vagy kilyukasszák a fodrásznő autoja gumijait, stb.

Én inkább azt valószínűsítem, hogy egy olyan arab nőről van szó, aki kevésbé vallásos, és megpróbál beilleszkedni, ezért is ment fodrászhoz. Ott elutasították, és mivel beilleszkedni akaró volt, az elutasítás még fájdalmasabb volt számára. S mivel kevésbé volt vallásos, a hatóságokhoz fordult panasszal. De az ilyenek viszont nem szoktak hidzsábot hordani.

A hír, így ahogy van, nekem furcsa. Lehet, valamilyen fontos információ hiányzik belőle. Persze az is lehet, hogy a mohamedán nő csak sokat panaszkodott, és ez fülébe jutott valami ügybuzgó aktivistának, aki elindította az ügyet.

Pár ezer ilyennel térdre kényszeríthetik a norvég szolgáltatóipart. Vagy meghúzhatják a polgárháború ravaszát.

Képzelem mi lenne, ha egy kopasz zsidó nőnek nem tudna deuert csinálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés