Püspöki kar: Segíteni kell a menekülteket

2016. szeptember 9. 10:17
Nem adott ki közös állásfoglalást a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a menekültügy kapcsán, a titkár azt mondja: segíteni kell őket, nekik pedig tiszteletben kell tartani a kultúrát és a jogrendet.

Segíteni kell a menekülteket, nekik pedig tiszteletben kell tartaniuk a befogadó ország kultúráját és jogrendjét – mondta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára, közös állásfoglalást viszont nem adott ki a szervezet. 

A KDNP szerint ők is ezt mondják.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A menekültek Pakisztánban, Iránban, Törökországban, Jordániában és Libanonban vannak. Akik onnan ide "menekülnek", azok "jobb életre vágyók", hogy rosszabat ne mondjunk. A "jobb életet" viszont ott is meg lehetne teremteni számukra, például úgy, hogy a kőgazdag arab olajállamok finanszírozzák hittársaik jobb, élhetőbb életkörülményeit és ideiglenes táboraik rendfenntartását.

Minden katolikus a lelkiismerete szerint szavaz . A migráns-téma nem hittétel , dogma . Ez utóbbiakban kell csak egységesnek lenni . A lényegben egység , a többiben sokféleség , de mindenben szeretet / Szent Ágoston püspök-egyháztanító / .

Nem kell csodálkozni Európa szétesésén, azon, hogy Brüsszelben a lakosság tizenkét százaléka gyakorló katolikus, míg 1izenkilenc százaléka már a mecsetbe jár.

Az iszlámnak vannak vezetői, ideológiája, konkrét elképzelései és kemény érdekérvényesítő képessége.

A katolikus egyháznak egyik sem. S csodálkoznak, hogy üresek a templomaik.

Már csak az a kérdés OV mikor jelenik meg az ikonokon. Tereskova már elkezdte. Bálványimádók ezek, még hogy keresztények?

Úgy tesztek, mintha bárki is HOZZÁNK akarna menekülni. De majd MI megvédjük Európát (pedig ázsiai nép vagyunk, nem én mondtam!). Még saját maguk ellenében is. Kiskakas a szemétdombon.

Hánnyal találkoztál már személyesen?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés