Brüsszel 9/11 árnyékában

2016. szeptember 11. 11:54
Az elmúlt évek eseményei azt mutatják, hogy a nyugat-európai kormányok nem tanultak szeptember 11-éből. Egyáltalán nem gondolták azt, hogy a többmilliós bevándorlóhullámmal terroristák is érkezhetnek Európába.

„Az Egyesült Államok tehát tanult szeptember 11-éből, és sokkal nagyobb figyelmet szentelt az ország biztonságának növelésére: megszigorodtak a repülésbiztonsági intézkedések, de azonnal előtérbe került az illegális bevándorlás akadályozása és a határvédelem erősítése is.

Sokan azt gondolták, hogy Európában is megváltozik a helyzet, és az Európai Unió is megerősíti a határvédelmét, illetve felkészítik a titkosszolgálati szerveket egy esetleges európai terrortámadás megfékezése érdekében. Ugyanakkor az elmúlt évek eseményei azt mutatják, hogy a nyugat-európai kormányok nem tanultak szeptember 11-éből.

A bevándorlási válság rávilágított, hogy a titkosszolgálatok és az uniós vezetők egyáltalán nem gondolták azt, hogy a többmilliós bevándorlóhullámmal terroristák is érkezhetnek Európába.

Márpedig a terroristák kihasználták a Brüsszel és Berlin elhibázott bevándorláspolitikája nyomán útnak induló milliós tömeget, a bevándorlókat is áldozattá téve ezzel.”

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés